Silnice v Hanušovicích se na měsíc uzavře. Oprava se tím urychlí

10. 10. 2023

Oprava sesuvem poškozené silnice II/369 u Hanušovic, kterou poničil sesuv svahu, se blíží do finále. Kvůli vysoké hladině vody v Moravě, jež opravovanou komunikaci lemuje, však došlo k menšímu zpoždění stavebních prací. Nyní je nutné silnici na měsíc zcela uzavřít. Konkrétně bude cesta kompletně neprůjezdná od 12. října do 12. listopadu.

„S měsíční úplnou uzavírkou silnice se řidiči potýkali už v červnu, nyní je však opět prosíme o trpělivost při měsíčním objíždění po stejné trase jako v létě. Děláme to proto, abychom vše řádně stihli, i přes nepříznivé vlivy. Oprava silnice v Hanušovicích je technologicky velmi náročná a přikládáme jí mimořádný význam,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Za zhruba desetidenní zpoždění stavebních prací může vysoká hladina vody v Moravě, která nedávno místo opravy vyplavila. Díky úplné uzavírce, která povede po stejné trase jako v minulosti a bude pro řidiče přehledně značená, se podaří dodržet původní termín dokončení stavebních prací. Hlavní směr objížďky povede přes Šumperk.

„Naším cílem je silnici co nejdříve pro občany zprůjezdnit, proto je úplná uzavírka cesty nutná. Během toho jsou totiž dělníci schopni opravovat rychle a efektivně. Částečné uzavírce se na podzim ještě nevyhneme, ale věříme, že nám budou přát klimatické podmínky a stavba bude do konce letošního roku plně průjezdná,“ vysvětlil Michal Zácha, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy.

Silnice v Hanušovicích se na měsíc uzavře. Oprava se tím urychlí
situační výkres uzavírky


Poslední změna 10. 10. 2023 10:23:35