Silná konkurence, plná startovka a krásné počasí lákají na 22. Free Litovel Bobr Cup

30. 09. 2016

Přihlášeno 220 týmů

Poslední dny před startem se plní startovní listina. Ve středu, kdy se ukončila online registrace,  bylo zaregistrováno 218 tříčlenných týmů a další dvě favorizovaná družstva ještě přibydou. „220 týmů je slušné číslo, my ale věříme, že další mančafty si start rozmyslí na poslední chvíli a toto číslo se ještě zvýší. Předpověď počasí vypadá víc než dobře. V sobotu by do Litovle mělo dorazit babí léto v plné síle - slunečno, teplota dvacet tři stupňů a téměř bezvětří, víc jsme si snad ani přát nemohli,“ liboval si za organizátory Petr Čamek, který ještě dodal: „jsme nejenom rádi, že na startu bude hodně družstev, ale že o titul se utká opět velmi silná konkurence. V hledáčku máme minimálně šest top týmů a těžko říct, koho z této party favorizovat“ (viz příloha na další stránce). Vybrat jednoho favorita na celkové prvenství je skutečně úkol pro věštce, mezi opravdu žhavé adepty na vítězství si podle našeho názoru sluší zařadit nejméně kvarteto týmů - TREK Volume Up (Král, Škarnitzl, Slepica) OpavaNet (Fejfar, Hudeček, Mrůzek) X-Park Františkov (Olejníček, Fojtík O., Satke) a obhájce tituly Pivovar Litovel (Hübl, Rauchfuss a Slovák).  Solidní konkurence a přívětivé počasí by mohly otřást i rekordem tratě, který loni vytvořil tým Pivovar Litovel časem 2:06:54.

Nejde jen o časy ale i pohodu a recesi

Tak jako každý rok se i letos bude vyhlašovat kategorie crazy team pro družstvo s nejlepším převlekm nebo maskou. „Kategorie crazy teamů a nadsázka k Bobr Cupu patří od prvního ročníku, kdy jsme závod založili jako veselé loučení se sezonou. Postupem času přibyly ambiciózní týmy našlapané profesionály, na původ akce ale nechceme zapomenout. To je důvod proč každoročně oceňujeme crazy teamy, které notně přispívají k neopakovatelné atmosféře Bobra,“ připomenul litovelskou originální tradici Petr Čamek. V minulých letech jsme tak na Bobr Cupu mohli vidět závodit týmy šmoulů, zdravotních sestřiček, rytířů, králíčků a řady dalších specifických postav, uvidíme, kdo do Litovel v sobotu dorazí tentokrát.

Doprovodný program během celého dne

„Klasikou závodu Free Litovel Bobr Cup je bohatý doprovodný program, který probíhá během soutěže i dlouho do noci po skončení sportovního klání. Zábava pro děti i dospělé, večerní párty se živými koncerty, která bude probíhat na dvou frontách - na pódiu a v vodácké hospodě na loděnici  - možnost výhodných nákupů zboží od našich partnerů a k tomu atraktivní podívaná na průběh závodu pro diváky v prostoru startovně-předávkovo-cílového areálu, to je menu, které kromě závodníků do Litovle každoročně láká také početný zástup fanoušků a diváků,“ připomněl celodenní program Čamek.

Do startovní listiny se dá dohlásit i v pátek a sobotu přímo na litovelské loděnici, kde je areál závodu.

Oficiální stránka závodu: www.bobr-cup.cz

Facebook závodu: www.facebook.com/bobrcup

Datum a místo  závodu: start 12:00 v sobotu 1. 10. 2016 na loděnici v Litovli

KEEP BOBRING!

Silná konkurence, plná startovka a krásné počasí lákají na 22. Free Litovel Bobr Cup


Poslední změna 30. 09. 2016 08:46:35