Senioři Olomouckého kraje zítra poměří síly v deseti disciplínách

23. 05. 2017

Druhý ročník sportovního klání pětičlenných smíšených družstev seniorů připravila na středu 24. května Krajská rada seniorů Olomouckého kraje. Hry jsou přístupné pro širokou veřejnost na stadionu TJ Lokomotiva Olomouc.

Do soutěže se přihlásilo celkem osmadvacet družstev. Kromě seniorů z Olomouckého kraje dorazí i dva týmy ze Slovenska a jeden z Polska.

„Sportovní soutěže získávají v poslední době mezi seniory na stále větší oblibě. Naše akce jim nabízí zdraví prospěšnou alternativu smysluplného trávení volného času - ať už aktivně jako soutěžící, anebo pasivně jako diváci a fandové,“ řekla předsedkyně Krajské rady seniorů Olomouckého kraje Milena Hesová.

„Senioři tvoří nezanedbatelnou část obyvatel našeho regionu. Proto Olomoucký kraj dlouhodobě podporuje, mimo jiné i finančně, projekty, které mají za cíl udržet starší lidi stále aktivní,“ podotkl hejtman Ladislav Okleštěk.

Sportovních her v hanácké metropoli se zúčastní senioři od 55 let a na start soutěžních disciplín se postaví vždy pětičlenná družstva. Podmínkou účasti jsou minimálně dvě ženy  v každém týmu.

„Soutěžních disciplín je připraveno celkem deset. Seniory čeká hod na basketbalový koš, srážení plechovek, hod granátem na cíl, běh s kolečkem a břemenem, házení kroužků na trn, překážkový běh zručnosti, minigolf, pétanque, florbal a slalomová jízda jednotlivců na čas,“ vypočítává za pořadatele Milena Hesová.

Nejlepší sportovci budou v červnu reprezentovat Olomoucký kraj na Mezinárodních hrách seniorů v Plzni.

Senioři Olomouckého kraje zítra poměří síly v deseti disciplínách


Poslední změna 23. 05. 2017 09:25:52