Rychloseznamka pro inovace spojuje firmy s vědci

09. 04. 2014

Ve středu 21. května proběhne v Olomouci již druhá Rychloseznamka4inovace. Tentokrát se zaměří na Ekologické a environmentální technologie.

Rychloseznamky pro inovace a výzkumnou spolupráci pomáhají propojit firmy a výzkumné instituce v různých oborových tématech představujících potenciál pro výzkumnou spolupráci. Firmy vyvíjející inovační produkty dosáhnou svého cíle často rychleji a levněji, pokud na vývoji spolupracují s vědci či jinými firmami. Vznik takové kooperace usnadní právě tyto akce pořádané sdružením OK4Inovace.

Na chystanou akci jsou zváni představitelé firem i výzkumných institucí, kteří se zabývají výzkumem a vývojem v oblasti ekologických a environmentálních technologií, ale i firmy, které potřebují zavést žádoucí změny ve svých výrobních procesech. Téma protíná mnoho oborů, jako například strojírenství, nanotechnologie, potravinářství, vodohospodářství, zpracovatelský či chemický průmysl a jiné. Zájemci o účast se mohou registrovat na webu: www.Rychloseznamka4inovace.cz

Partnerem akce bude Krajská hospodářská komora Olomouckého kraje a mediálním partnerem bude nejčtenější strojírenský časopis MM Průmyslové spektrum. Zúčastní se mimo jiné představitelé výzkumných institucí, jako: Centrum materiálového výzkumu, Česká zemědělská univerzita v Praze, IT4Innovations, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Masarykova univerzita, Mendelova univerzita v Brně, Regionální centrum pokročilých technologií a materiálů Univerzity Palackého v Olomouci, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, a další.

Formát těchto akcí se již osvědčil v zahraničí i jiných regionech ČR. Akce probíhá vždy tak, že v první části prezentují všechny zúčastněné firmy i výzkumné instituce ve dvou minutách své nabídky či poptávky na výzkumnou spolupráci. Následně se koná networkingová část, kde účastníci vzájemně diskutují detaily svých prezentací i záměrů a domlouvají se na spolupráci.

První akce tohoto typu organizovaná sdružením OK4Inovace proběhla v únoru, a to na oborové téma Strojírenství. Partnerem únorové akce byla Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, mediálními partnery časopisy Trade News a MM průmyslové spektrum. Na únorovém setkání účastníci dle jejich vyjádření potkali průměrně 2 - 3 kontakty, s nimiž se domluvili na krocích k navázání konkrétní výzkumné spolupráce.

Rychloseznamky pro inovace na další oborová témata se připravují a mezi nimi se objeví např. Přesné strojírenství, přístroje, optika; Elektrotechnika a elektronika; Potravinářství a nápojářství; Medicínská technika a materiály nebo i další, dle zájmu firem.

inovace.jpg


Poslední změna 09. 04. 2014 09:45:05