Rychlebské stezky budou rozšířeny o nové trasy

19. 08. 2014

V sobotu 23. srpna budou otevřeny nové trasy Rychlebských stezek. Jedná se o téměř 8 km nových tratí, které se skládají ze tří hlavních částí. Jedna z nich uzavře okruh podél Černého potoka. Z Velké Kraše od koupaliště se nyní projede kolem dirtparku Zahrádka a následně po trase, která povede po rozhraní lesa a luk nad Kobylou, kdy se budou střídat úseky trailů (stezky speciálně upravené pro jízdu na horském kole v těsném kontaktu s přírodou) a pohodových lesních cest. Další tratí je Trail Lesů ČR. Tyto trasy poprvé v historii Rychlebských stezek financovaly Lesy České republiky. Závěrečná část začíná za rybníkem U dubu a dá se jezdit jako samostatný dětský okruh o délce cca 2,5 km.

Velmi vydařenou částí nových tras je Vidnavský okruh. Cyklisté se na něj dostanou od koupaliště ve Velké Kraši směrem doprava. Má cca 5 km a jeho druhá polovina ukazuje, jak zábavný může být lehký trail. Je určen především začátečníkům, ale užije si ho každý. Poslední část nových tras je pro náročnější cyklisty. Jedná se o stoupající trail směrem k Dr. Weissnerovi. Všechny trasy navrhoval a dozoroval Pavel Horník.

Slavnostní otevření proběhne v sobotu 23. srpna v 11 hodin Na špici – cca 500 metrů od kostela v Černé Vodě směrem k Velkému rybníku. Ve 13 hodin pak začíná akce města Vidnavy na fotbalovém hřišti. Proběhne tu exhibice Martina Šimůnka a Vidnavský víceboj. K večeru si návštěvníci budou moci poslechnout bigbít a zhlédnout ohňostroj.

Více informací zde.

p8134214.jpg
p8133863.jpg


Poslední změna 20. 08. 2014 08:47:06