Rocková bouře pod širákem sobotní noci

07. 08. 2017

5. srpna přesně v jednu hodinu po poledni odstartoval již 7. ročník Hanáckého Woodstocku.
Do rozpáleného amfiteátru nastoupila s žánrem alternativního rocku skupina Static Wave
a představila svoji strukturově bohatou a rozličnou hudbu, která byla skvělým úvodem letošního open-air festivalu.

Po nich nastoupila blues-rocková kapela Tom Jegr and gang a ta zamířila až ke klidným vodám intimních rockových balad, kde její české texty nesly vnitřní osobní sdělení, které posluchače nadchly.

Za půl hodiny po mírně klidnější kapele přišla tvrdá haevy metalová a hard rocková skupina Limetal, která to rozbalila na plné čáře bez zábran a studu! Basy duněly, srdce se chvěla a skla téměř praskala pod návalem drsné muziky. Publikum je nechtělo nechat odejít a vyžádalo si několik přídavků. Nechyběla ani vodní sprcha, která se osvěžila publikum, a ne jen jednou.

 Abychom ve Velké Bystřici nezůstávali jen u českého rocku, jako další nastoupila za velkého potlesku brněnská kapela Deep Purple Revival, která se zaměřila na zásadně britský hardrockový odvaz. Lidé jásali nad jejími výkony a DPR sklidila nemalý obdiv i v zákulisí. Oni jsou nejenom skvělí hudebníci, ale také moc fajn lidé, což jistě může potvrdit jakýkoliv fanoušek, který se s nimi setkal.

Dalším horkým kamenem byla snad nejživější blues-rocková a hard rocková kapela Krausberry. Frázování a barva hlasu frontmana kapely Martina Krause jsou nenapodobitelné a jeho práce s publikem je ohromující. Z davu si vytáhl tak 9 letého kluka a spolu zazpívali skladbu
Do nebe,“ ukrývající v sobě pocit smíření a pochopení. Typické krausberryovky, postavené
na zvěčnělých riffech s více či méně vtipnými texty, jsou jedním z mnoha důvodů, kvůli kterým má smysl poslouchat Krausberry.

Neváhala to rozjet ani kapela Buty, která hraje spoustu hudebních stylů, ovšem v rocku opravdu vyniká. Za šera to pořádně rozjela a předala lidem svou energii. Nadšený dav chtěl přídavky, spousta z nich si pobrukovala s nimi a pařila do rytmů Buty-rocku.

Punk? Punk! Plexis je v žáru punku jako doma! Lidé jásali při jejich vystoupení a chtěli další
a další skladby. Za svitu měsíce a za dunění basů se při pořádném punku zaplnil celý amfiteátr nadšenými tanečníky a zpěváky, kteří doplňovali kapelu. Co dodat, zkrátka pořádný bystřický nářez!

 Úderem půlnoci to naplno rozjela kapela Ozzy Osbourne Tribute. Podle fanoušků je to nejlepší Ozzyho revival, který kdy slyšeli a Bystřičáci to mohou jen potvrdit. Publikum bylo na tuto kapelu tak natěšené, že ani nechtělo, aby přestali hrát. Ovšem všechno jednou bohužel končí a
při poslední písni sklidila olomoucká kapela náramný potlesk.

 

Pro letní osvěžení byl Bystřické pivní salón ideálním místem. Během celého dne byl do pivního salonu vstup zdarma a bezmála 2 tisíce návštěvníků tak ochutnávalo a srovnávalo chuť 32 regionálních i světových značek. Jeden z pivovarů využil ženskou krásu v podobě bodypaintingových hostesek stylizovaných do sportovních dresů našeho prvoligového mužstva házené, od kterých jste mohli obdržet svůj oblíbený zlatavý mok. Nechyběla nabídka nealkoholických pivovarnických produktů a různých míchaných specialit.

 

Rockový festival Hanácké Woodstock pořádala Velkobystřická kulturní společnost, o.s.
v amfiteátru v Zámeckém parku ve Velké Bystřici.


Každý rok to je lepší a lepší, tak nepromeškejte HWéčko ani příští rok!

Rocku zdar!

1-p8050012.jpg
1-p8050019.jpg
16-p8050078.jpg
20-p8050089.jpg
84-p8050287.jpg


Poslední změna 07. 08. 2017 09:29:58