Regionální konference jednala pod novým vedením

17. 03. 2017

Pod vedením nového předsedy, pana Ladislava Oklešťka, hejtmana Olomouckého kraje, proběhlo v Olomouci ve čtvrtek 16. března 2017 osmé zasedání Regionální stálé konference pro území Olomouckého kraje (RSK OK). Zástupci kraje, obcí, neziskových organizací, podnikatelského sektoru, univerzity, úřadu práce a dalších organizací z našeho regionu diskutovali nad projekty z oblasti školství, které jsou součástí Krajského akčního plánu podpory vzdělávání a nad projekty cestovního ruchu, které žádají o podporu z národních zdrojů MMR ČR.   

„Společně s partnery v území jsme připravili návrhy pro 6. zasedání Národní stálé konference, kterého se příští týden zúčastním. Na celostátní úrovni je třeba projednat podněty k přípravě nového období EU po roce 2021, požadavek na urychlené schválení strategií místních akčních skupin a zjednodušení procesu výběru projektů.“ Uvedl Bc. Pavel Šoltys, DiS., náměstek hejtmana odpovědný za regionální rozvoj.  

V dalších bodech programu se představili prostřednictvím svých zástupců v RSK OK Unie neziskových organizací Olomouckého kraje a Agentura pro podnikání a inovace.  Dále členové RSK OK projednali a schválili Výroční zprávu RSK OK za rok 2016 a Zprávu o hodnocení plnění Regionálního akčního plánu OK za rok 2016.

Další jednání partnerů, 9. zasedání Regionální stálé konference pro území Olomouckého kraje, se uskuteční ve čtvrtek 11. 5. 2017.

Informace o RSK OK jsou k dispozici na internetových stránkách www.olkraj.cz/partnerstvi

Regionální konference jednala pod novým vedením
Regionální konference jednala pod novým vedením
Regionální konference jednala pod novým vedením


Poslední změna 17. 03. 2017 14:35:26