Regionální konference jednala po deváté

15. 05. 2017

Ve čtvrtek 11. května 2017 se v Olomouci uskutečnilo další zasedání Regionální stálé konference pro území Olomouckého kraje (RSK OK).

Nejdůležitějším bodem programu jednání partnerů z území kraje byly aktuální informace o výzvách Operačního programu Zaměstnanost. Zástupkyně Ministerstva práce a sociálních věcí (MPSV), které je řídicím orgánem programu, se ve své prezentaci podrobně věnovaly všem čtyřem prioritním osám programu. MPSV nabídlo členům RSK OK a všem zájemcům z Olomouckého kraje možnost konzultací svých projektových záměrů na regionálním pracovišti Ostrava.

Podstatná část jednání byla věnovaná oblasti inovací a zaměstnanosti. členové RSK OK představili Pakt zaměstnanosti Olomouckého kraje, Vědeckotechnický park Univerzity Palackého a projekt Smart Akcelerátor Olomouckého kraje.

Zástupci kraje, obcí, neziskových organizací, podnikatelského sektoru, univerzity, úřadu práce a dalších organizací z našeho regionu na devátém zasedání RSK OK také podpořili snahu místních akčních skupin o zrychlení schvalování strategií komunitně vedeného místního rozvoje na národní úrovni. Cílem je co nejrychlejší vyhlášení výzev v rámci integrovaného nástroje pro konečné žadatele z území Olomouckého kraje.

Další, v pořadí desáté zasedání RSK OK, se uskuteční v září letošního roku.

 

Deváté zasedání RSK OK
Deváté zasedání RSK OK
Deváté zasedání RSK OK


Poslední změna 15. 05. 2017 08:31:44