První Burza práce a vzdělání už dnes v Olomouci

19. 09. 2016

Pod společným heslem „Hledejte práci tam, kde skutečně je!“ proběhnou v září a říjnu hned čtyři Burzy práce a vzdělání v Olomouckém kraji. Prezentovat se na nich budou nejvýznamnější zaměstnavatelé našeho regionu.

„Na burzách se představí perspektivní zaměstnavatelé z Olomouckého kraje, kteří už teď mohou nabídnout stovky volných pracovních míst ve strojírenství, elektrotechnice, optice, potravinářství, textilnictví, stavebnictví, v dopravě, obchodu nebo zdravotnictví. Své vzdělávací programy představí vybrané střední a vysoké školy, o jejichž absolventy mají zaměstnavatelé největší zájem,“ řekl Pavel Šoltys, náměstek hejtmana Olomouckého kraje.

Sérii odstartuje už dnes od 9 hodin Burza práce a vzdělání v Olomouci na Výstavišti Flora, v největším pavilonu A. Hned o dva dny později ve čtvrtek 22. září se uskuteční burza v Prostějově ve Společenském domě.

Říjnové burzy se budou konat v Přerově (čtvrtek 6. října, Hotel Jana) a v Šumperku (13. října, Dům kultury). Všechny burzy proběhnou od 9 do 17 hodin. Vstup a veškeré poradenské služby budou pro veřejnost ZDARMA.

Burzy jsou určeny nejen nezaměstnaným a těm, kteří chtějí změnit práci, ale také čerstvým absolventům škol a stávajícím studentům. Všichni, kdo hledají práci, dostanou jedinečnou šanci kontaktovat na jednom místě a během jediného dne více zaměstnavatelů, případně si domluvit další jednání s těmi, se kterými najdou společnou řeč.

Další cílovou skupinou jsou žáci posledních ročníků základních škol a jejich rodiče, kteří se mohou seznámit s nabídkou perspektivních studijních oborů a se zaměstnavateli prodiskutovat budoucí pracovní uplatnění.

Na organizaci burz se spolupodílí Úřad práce ČR, Krajská hospodářská komora Olomouckého kraje, Svaz průmyslu a dopravy ČR a dále okresní hospodářské komory v Prostějově, Přerově a Šumperku.

„Lidem, kteří hledají nové zaměstnání, doporučujeme vzít si s sebou několik výtisků svého profesního životopisu,“ připomíná Jiří Šabata, ředitel krajské pobočky Úřadu práce ČR v Olomouci. „Naši pracovníci také nabídnou široké spektrum poradenských služeb všem, kteří se zajímají o své budoucí pracovní uplatnění – ať už se jedná o výběr školy, studijního oboru, rekvalifikace nebo hledání volných pracovních míst u nás i v EU,“ doplnil Šabata.

Organizátoři připravili i bohatý doprovodný program.

„V Olomouci návštěvníky určitě zaujmou zajímavé exponáty některých vystavovatelů, případně budou moci nahlédnout pod pokličku vědeckého bádání s pomocí pracovníků z vědeckých center Univerzity Palackého. Zájemci si také budou moci vyzkoušet svůj postřeh na laserové střelnici,“ přibližuje Jitka Janečková Moťková, ředitelka Krajské hospodářské komory Olomouckého kraje.

„Pro žáky a studenty budou mít vystavovatelé připraveny zajímavé aktivity, které přiblíží jejich činnost. Odměnou za zapojení se do těchto aktivit bude soutěž o atraktivní ceny. A obdobně tomu bude i na ostatních burzách,“ doplňuje regionální manažer Svazu průmyslu a dopravy ČR Richard Koubek.

Veškeré informace o burzách (včetně seznamu vystavovatelů) jsou na webu www.burzapav.cz.

Více fotografií najdete zde.

První Burza práce a vzdělání už dnes v Olomouci
První Burza práce a vzdělání už dnes v Olomouci
První Burza práce a vzdělání už dnes v Olomouci
První Burza práce a vzdělání už dnes v Olomouci
Burzy nabídnou práci i vzdělání v Olomouckém kraji
Burzy nabídnou práci i vzdělání v Olomouckém kraji


Poslední změna 20. 09. 2016 13:39:35