Prvenství v krajském kole soutěže Vesnice roku 2014 získala obec Nová Hradečná

10. 08. 2014

Hejtman Jiří Rozbořil společně s náměstky Pavlem Šoltysem a Michalem Symerským v pátek 25. července oficiálně předali ocenění zástupcům obcí, které se umístily na vítězných pozicích ve třináctém ročníku krajského kola soutěže Vesnice Olomouckého kraje roku 2014. V soutěži zvítězila obec Nová Hradečná na Olomoucku, která si prvenství vybojovala především za srdečnost a zapojení všech občanů do dění v obci, za promyšlený přístup k rozvoji obce, za vytváření podmínek pro aktivní využití volného času, za propojení a spolupráci spolkového života a za další významné činnosti.

Celkové výsledky soutěže Vesnice Olomouckého kraje 2014 jsou k dispozici na webu kraje http://www.olkraj.cz/titul-vesnice-olomouckeho-kraje-roku-2014-ziskala-nova-hradecna-aktuality-3332.html

Obec Nová Hradečná leží devět kilometrů severozápadně od obce Uničov a vznikla v roce 1960 spojením dvou samostatných obcí – Hradečná a Hradec. Pro turisty je zajímavá blízkou pahorkatinou Nízkého Jeseníku a zalesněným vrcholem, zvaným Bradlo. Říká se mu „Moravský Blaník“ a cestu na něj tvoří atraktivní naučná stezka pro děti i dospělé.

Více o obci na webu www.novahradecna.cz


Poslední změna 11. 08. 2014 11:00:48