Průzkum zjišťoval, jak firmy v kraji inovují

01. 07. 2013

Zmapovat aktuální situaci v oblasti zavádění inovací přímo v podnikatelském prostředí a zjistit potřeby firem v regionu, na to se zaměřil průzkum malých a středních podniků v Olomouckém kraji, který v první polovině června zrealizovala Moravská vysoká škola Olomouc ve spolupráci s Olomouckým krajem. První výsledky průzkumu prezentovali v pátek 28. června v Regionálním centru Olomouc zástupci Moravské vysoké školy, Olomouckého klastru inovací a katedry geoinformatiky Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci.

„V průzkumu jsme sledovali nejen to, zda podniky inovace zavádějí, ale také o jaké služby mají v této oblasti zájem, nakolik je pro rozvoj podniku důležitá spolupráce s ostatními institucemi nebo zda jsou firmy dostatečně informovány o inovačních voucherech Olomouckého kraje a Regionální inovační strategii Olomouckého kraje,“ uvedl Ladislav Chvátal, prorektor pro vnější vztahy Moravské vysoké školy Olomouc. „Podniky v olomouckém regionu jsou poměrně inovativní, často inovují takzvané mikropodniky, tedy firmy od jednoho až do devíti zaměstnanců. V kraji pak hovoříme spíše o business inovacích orientovaných na zákazníka,“ dodal.

Moravská vysoká škola oslovila přes 2 700 zástupců podniků. Samotného průzkumu se zúčastnilo 499 podniků. Výsledky průzkumu budou sloužit k prosazování efektivní regionální politiky na podporu malých a středních podniků a k lepšímu zacílení jednotlivých aktivit na podporu inovací v Olomouckém kraji.

Průzkum je součástí komplexního programu realizovaného Olomouckým krajem prostřednictvím sdružení OK4Inovace, jehož cílem je boj s nezaměstnaností regionu formou posilování konkurenceschopnosti malých a středních podniků.

img-7900.jpg
img-7899.jpg
img-7892.jpg
img-7896.jpg


Poslední změna 01. 07. 2013 08:41:41