Projekty za dvě miliardy, to je výsledek práce Regionální agentury

07. 05. 2018

Projekty za dvě miliardy, to je výsledek práce Regionální agentury

Každý starosta, kterému není lhostejný život obyvatel v jeho obci, ví, že řadu investic i aktivit lze financovat z dotací. Ne každý se však vyzná ve spletité nabídce dotačních příležitostí a má čas konkrétní nabídky hledat. Právě pro tyto starosty vznikla před 25 lety Regionální agentura pro rozvoj střední Moravy.

Obcím, ale i městům nabízíme nejen zpracování projektové žádosti, ale i zajištění výběrových řízení či následný dotační management spojený s realizací projektu. Starosta obce se nemusí o nic starat. Vidí jen výsledek, který dotace do obce přinesla,“ říká Martin Kučera, který stojí v čele Regionální agentury a od roku 2004 je i členem Zastupitelstva Olomouckého kraje. „Vím, s jakými požadavky se na kraj obracejí starostové malých obcí, a znám jejich nelehkou situaci v roli starosty. Proto jsem velmi rád, že ročně pomůžeme více než 30 obcím s dotacemi, na které mohou dosáhnout,“ pokračuje ředitel Kučera.

Agentura za posledních dvanáct let podpořila stovky úspěšných projektů v městech a obcích, které získaly dotační podporu za dvě miliardy korun. To potvrzuje i Stanislav Cetkovský, starosta obce Klenovice na Hané. „S Regionální agenturou jsme připravovali stavbu cyklostezky, a protože jsme byli s její prací spokojeni, zadali jsme jí i zpracování žádosti o dotaci na výstavbu hasičské zbrojnice.“

Regionální agenturu rozvoje střední Moravy založilo Sdružení obcí Střední Moravy společně s městem Olomouc, aby pomáhala více než stovce obcí zapojených do Sdružení. Postupně byl vytvořen fond, do kterého solidárně přispívají všichni členové. Do fondu dlouhodobě přispívá i Olomoucký kraj dotací ve výši 1,5 milionů korun, což výrazně zvyšuje možný příspěvek Regionální agentury na zpracování žádosti obcím.

Projekty za dvě miliardy - výsledek práce Regionální agentury


Poslední změna 07. 05. 2018 13:03:12