Prezident Zeman zahájí návštěvu kraje na Hané, dva dny pak stráví na severu regionu

11. 05. 2015

Druhá oficiální návštěva prezidenta Miloše Zemana v Olomouckém kraji začne ve středu 13. května v 10:30 hod. před budovou kraje. Hlavu státu zde přivítá hejtman Jiří Rozbořil.

Během dopoledne je naplánováno například setkání prezidenta se členy Zastupitelstva Olomouckého kraje, jednání s řediteli příspěvkových organizací a oběd s poslanci a senátory zvolenými za Olomoucký kraj. Po obědě prezident spolu s hejtmanem navštíví strojírenskou firmu v Lutíně a cestou do Jeseníku se zastaví také v Hanušovicích. Zde se v areálu místního pivovaru setká i s občany města. 

Ve čtvrtek 14. května je naplánovaná návštěva Střední školy gastronomie a farmářství v Jeseníku, ve městě se prezident setká i s vedením samosprávy a s občany. Setkání s veřejností se uskuteční i ve Zlatých Horách. Miloš Zeman druhý den navštíví například i Jesenickou nemocnici.

Poslední den svého pobytu zavítá prezidentská návštěva do Velkých Losin, konkrétně do zdejších termálních lázní. Třídenní oficiální návštěvu Olomouckého kraje ukončí Miloš Zeman v Šumperku. Na programu bude setkání s vedením města, s občany a také závěrečná tisková konference.

Více v přiloženém programu.

Ilustrační foto
Soubor typu pdfProgram návštěvy prezidenta Miloše Zemana v Olomouckém kraji(444,4 kB)stáhnout


Poslední změna 12. 05. 2015 08:40:12