Prezident navštíví Pontis a ochutná prvotřídní kuchyni

20. 09. 2018

Prezident Miloš Zeman ochutná Olomoucký kraj během své blížící se návštěvy obrazně i doslova. Kromě setkání s politiky a občany zavítá třeba také za klienty do šumperského Pontisu a  čeká ho i pestrá nabídka regionální kuchyně.

„Vím, že pan prezident je vůči neziskovým organizacím kritický. Proto jsem rád, že pozvání do Pontisu přijal a třeba na vlastní oči uvidí, že existují neziskovky, které jsou pro lidi velmi důležité a dělají užitečné věci,“ uvedl ředitel Pontisu Miroslav Adámek.

Pontis patří mezi nejvýznamnější poskytovatele sociálních služeb v Olomouckém kraji. Diskuze s prezidentem se tam kromě klientů zúčastní také ředitelé dalších neziskových organizací, jako je například Charita nebo Armáda spásy.

Prezident stráví v Olomouckém kraji celkem tři dny od 24. do 26. září. Zamíří na Hanou i do Jeseníků, kde na něj kromě pracovních povinností čeká zajímavá ochutnávka tradičních regionálních pokrmů. Na Pradědu si šéfkuchař připravil houbovou omáčku a palačinku s borůvkovým přelivem, v olomouckém hotelu Clarion poctí hlavu státu nakládanými tvarůžky s bylinkami.

Samostatný program bude mít v kraji prezidentova manželka Ivana Zemanová. První dáma pojede například do střední školy sociálních služeb v Zábřeze, navštíví baziliku na Svatém Kopečku, dále dům pro seniory v Náměšti na Hané i Psí domov Pod křídly anděla v Žerotíně.

Prezident navštíví Pontis a ochutná prvotřídní kuchyni     Archivní foto


Poslední změna 24. 09. 2018 13:28:15