Přestavba domova pro seniory bude stát zato

20. 12. 2018

Více než 125 miliónů korun chce hejtmanství investovat do přestavby domova pro seniory v Prostějově. Krajští radní už schválili zadávací podmínky, podle kterých vyberou firmu, jež se zakázky chopí. Letitá stavba získá nový vzhled a její obyvatelé prvotřídní komfort.

„Stavební práce budou probíhat po etapách a pokaždé, když jednu část dokončíme, předáme ji klientům domova, aby se mohli v klidu zabydlet. Nové bude skoro vše, samozřejmě i vybavení a nábytek,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Dělníci postupně přestaví nejen všechny byty, ale také veškeré rozvody včetně kanalizace a vodovodu. Moderní podobu dostanou sociální zařízení i zázemí pro ošetřující personál. Rekonstrukce má probíhat za provozu. Opravované jednotky proto oddělí od obytných částí dočasné sádrokartonové příčky a materiál se bude kvůli prašnosti dopravovat venkovním výtahem.  

„Zdravotní stav většiny našich uživatelů jim například neumožňuje využívat sprchu, protože odtoková vana má vysokou nástupní hranu, takže se musí koupat za pomoci personálu ve společných koupelnách.  Mnozí mají problém projít úzkými dveřmi do koupelny a dále na WC, a to zvláště tehdy, když musí používat hole nebo chodítka,“ zdůvodnil nezbytnost rekonstrukce ředitel domova Zdeněk Libíček.

Přestavba domova pro seniory v Prostějově bude probíhat déle než dva roky. Začátek akce je naplánován na příští rok.

Přestavba domova pro seniory bude stát zato
Přestavba domova pro seniory bude stát zato
Přestavba domova pro seniory bude stát zato


Poslední změna 20. 12. 2018 11:20:33