Přeměna sociálních služeb přinese lidem více pohodlí

12. 09. 2018

Olomoucký kraj pokračuje v transformaci sociálních služeb v Nových Zámcích. Letos připravuje druhou etapu projektu, který má tamním klientům přinést více soběstačnosti a pohodlí. Ze dvou velkých budov se lidé přestěhují do menších objektů, které budou rozptýleny po městech a vesnicích v celém regionu.

„Hlavním smyslem projektu je začlenit klienty z Nových Zámků do společnosti a nenechávat je stranou. V následující etapě transformace postavíme nové domy v Drahanovicích a Měrotíně, kde najde zázemí čtyřiadvacet lidí,“ přiblížil chystané kroky Olomouckého kraje jeho hejtman Ladislav Okleštěk.

Se stavbou domů začne hejtmanství příští rok. Druhá etapa projektu vyjde na téměř čtyřicet miliónů korun, kraj ji bude částečně hradit z dotací.

 „Celý projekt má pět etap a jeho realizace je naplánována na roky dopředu. Postupně se do menších domů přestěhuje celkem 145 osob,“ dodal Okleštěk.

Předloni se z Nových Zámků přemístilo prvních sedmnáct klientů. Hejtmanství pro ně zakoupilo a přestavělo budovy v Července, Drahanovicích a Uničově.

Přeměna sociálních služeb přinese lidem více pohodlí     Foto: webové stránky PO Nové Zámky


Poslední změna 12. 09. 2018 14:17:11