Předseda vlády navštíví Olomoucký kraj

06. 01. 2020

Během několika málo týdnů bude Olomoucký kraj hostit už druhou návštěvu předsedy vlády Andreje Babiše. Premiér do regionu přijede v úterý 7. ledna a hned následující den se v doprovodu hejtmana Ladislava Oklešťka setká například s hasiči, podnikateli či lékaři.

Každý kraj musí s vládou komunikovat, protože bez její podpory je velmi těžké prosazovat krajské plány a záměry. Na něčem se shodneme, v něčem se rozcházíme, ale důležité je, že spolu dokážeme věcně diskutovat,“ uvedl Ladislav Okleštěk, hejtman Olomouckého kraje.

Premiér Andrej Babiš navštíví v doprovodu ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha olomouckou fakultní nemocnici, kde v současné době probíhají rozsáhlé stavební úpravy. Dalším bodem středečního programu  bude návštěva paliativního oddělení Prostějovské nemocnice, které vzniklo za výrazné podpory Olomouckého kraje.

Těsně před polednem se ministerský předseda zúčastní jednání se zástupci prostějovského magistrátu. Pak se s hejtmanem přesunou zpět do Olomouce, kde je čeká návštěva firmy Farmak, diskuze o dopravní infrastruktuře a „inspekce“ v sídle hasičského záchranného sboru.

„Pro hasiče půjde o důležitý den ještě z jednoho důvodu – Olomoucký kraj jim totiž jako dar předá dvě nová speciální vozidla,“ dodal Okleštěk.

Zatím poslední návštěvu našeho regionu podnikl premiér Andrej Babiš vloni na podzim, kdy podnikatelům v Olomouci vysvětloval druhou vlnu zavádění EET.

Předseda vlády navštíví Olomoucký kraj     Foto: archiv Olomouckého kraje


Poslední změna 06. 01. 2020 12:26:57