Pracovníci v sociálních službách dostanou přidáno. Olomoucký kraj získal na mzdy od státu 90 milionů

22. 06. 2017

O navýšení státní účelové dotace na sociální služby na rok 2017 pro Olomoucký kraj rozhodlo v těchto dnech Ministerstvo práce a sociálních věcí. Dotace byla regionu navýšena o téměř devadesát milionů korun – a to v souvislosti se změnou platových tarifů u sociálních pracovníků a zaměstnanců v sociálních službách, které s účinností od 1. července schválila vláda.

V období, kdy poskytovatelé sociálních služeb podávali žádosti o příslušnou dotaci na rok 2017, nebylo možné tento vývoj předvídat. Poskytovatelé proto podali standardně žádost a řada z nich dostala požadovanou dotaci už v řádném kole dotačního řízení.

Vedení kraje proto rozhodlo o vyhlášení mimořádného kola dotačního řízení. V jeho rámci bude poskytovatelům sociálních služeb umožněno podat žádost o dotaci, která navýšení osobních nákladů zohlední,“ řekl hejtman Ladislav Okleštěk.

O rozdělení finančních prostředků z navýšené dotace bude rozhodovat Zastupitelstvo Olomouckého kraje v září, a to podle pravidel stanovených v Programu finanční podpory poskytování sociálních služeb v Olomouckém kraji.

Zvýšení platů se nedotkne jen pracovníků příspěvkových organizací kraje. Promítnout by se mělo i do mezd zaměstnanců v sociálních službách ostatních poskytovatelů.

Bližší informace k mimořádnému kolu dotačního řízení jsou uvedeny na: https://www.olkraj.cz/podprogram-c-1-cl-3572.html.

Pracovníci v sociálních službách dostanou přidáno. Olomoucký kraj získal na mzdy od státu 90 milionů          ilustrační foto


Poslední změna 22. 06. 2017 09:38:38