Pozvání na výstavu obrazů německé nevidomé malířky SILJI KORN

02. 05. 2016

22. ročník festivalu   

Dny umění  nevidomých na Moravě

Pozvání na výstavu obrazů německé nevidomé malířky SILJI KORN

Knihovna města Olomoucea Oblastní odbočka SONS Olomouc vás srdečně zvou na výstavu obrazů německé nevidomé malířky Silji Korn.

Výstava se koná v prostorách pobočky Knihovny města Olomouce na Brněnské ulici
od 3. do 27. května 2016

Vernisáž výstavy – 3. května 2016 v 17 hodin

Program doplní hudební vystoupení žáků ZUŠ Iši Krejčího z Olomouce

Záštitu převzal náměstek primátora SMOl RNDr. Ladislav Šnevajs

Silja Korn

Její motto: „Naslouchej nejen ostatním, ale také sobě“

Silja Korn se narodila v Berlíně v roce 1966. V šesti letech začala navštěvovat školu pro zrakově postižené. Ve 12 letech při autonehodě přišla o zrak zcela a musela přejít do školy pro nevidomé. Vystudovala obor vychovatelství. Po skončení studia se stala první diplomovanou nevidomou vychovatelkou a v této pozici pracuje doposud.

Silja Korn je vdaná, má 1 syna a spoustu koníčků. Její vášní je především malování a fotografování. Na webových stránkách Insider v posledních třech letech vystavovala svá fotografická díla. Na webové stránce handicap24 byla některá její fotografická díla nominována na fotografii měsíce. Své obrazy vystavovala na více než 50 výstavách. Má i stálou výstavu obrazů v restauraci Gemeinschaft blinder Freunde (Společenství nevidomých přátel) v Berlíně. Během kampaně Rovné příležitosti pro všechny byla jmenována tváří roku.

Sama o sobě říká, že její svět není tmavý, ale mnohobarevný.

Jak maluje

Používá pastovité, většinou akrylové barvy, které silně nanáší štětcem, špachtlí nebo rukama. Kromě toho pracuje s různými pastami, pískem, provázkem, tvrzeným papírem a jinými materiály. Výslednou povrchovou strukturu obrazu lze po zaschnutí nahmatat. Říká, že fantazie nezná hranic a každý si může pod jejím obrazem představit něco jiného.

Její obrazy jsou velmi barevné, maluje abstraktní akvarely na plátně.

Dny umění nevidomých na Moravě - festival zrakově postižených umělců a souborů, jejichž jsou nevidomí a slabozrací rozhodujícími činiteli.

Koná se každoročně již od roku 1995 v období jara a léta ve vybraných městech především střední a východní Moravy.

Cílem festivalu je představit nejširší veřejnosti nadané zrakově postižené umělce a přesvědčit ji tak o tom, že nevidomý člověk má pouze ztížené zrakové možnosti, ale jinak je zcela schopen být nedílnou součástí společnosti.

Na hojnou účast veřejnosti se těší

                                                                                        pořadatelé

obraz
Soubor typu pdfTisková zpráva Silja Korn(501,6 kB)stáhnout


Poslední změna 02. 05. 2016 10:03:28