Policisté z Olomouckého kraje spolupracují kvůli drogám s polskými kolegy

31. 08. 2016

Do projektu nazvaného Drugstop se zapojili policisté z Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. Přeshraniční spolupráce policejních jednotek v oblasti boje s drogovou kriminalitou je součástí Programu Interreg V-A Česká republika – Polsko.

„Hlavním cílem projektu, který odstartoval v červenci a potrvá dva roky, je posílení spolupráce českých a polských policistů, kteří se zabývají drogovou problematikou. Bude vypracován společný informační systém, který výrazně napomůže k rychlé výměně klíčových poznatků,“ řekla mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje Marta Vlachová.

„S vařiči pervitinu, kteří jezdí pro léky na přípravu drogy do Polska, se policisté v Olomouckém kraji v současné době potýkají stále častěji. Je proto určitě dobré, že se na potírání této nezákonné činnosti budou podílet společně s polskými kolegy,“ sdělil Jiří Rozbořil, hejtman Olomouckého kraje.

Do projektu se kromě Olomouckého zapojili policisté také z Pardubického, Královéhradeckého, Moravskoslezského a Libereckého kraje. Na polské straně pak jde o Krajská ředitelství policie v Katowicích, Opoli a Wroclawi.

Rozpočet projektu Drugstop dosahuje téměř dvou a půl milionu eur. Do Olomouckého kraje půjde zhruba 170 tisíc eur.

Policisté z Olomouckého kraje spolupracují kvůli drogám s polskými kolegy          foto: KŘP OK


Poslední změna 31. 08. 2016 10:11:42