Podpořte mikulášskou sbírku na podporu rodin dětí s postižením

25. 11. 2013

Společnost pro ranou péči uspořádá ve čtvrtek 5. prosince první mikulášskou sbírku na podporu rodin, které pečují o dítě s postižením. Sbírka proběhne ve více než třiceti městech. Dobrovolníky s mikulášskou čepicí speciálně označenou sbírkou, logem a výzvou můžete potkat v ulicích a přispět drobnou finanční částkou. Čeká vás sladká odměna – perníček, který upekli lidé známí i neznámí s chutí pomáhat.

Symbolický příspěvek bude vybírán do zapečetěných kasiček speciálně označených sbírkou, logem a výzvou.

Hlavním důvodem pro uspořádání sbírky je tíživá finanční situace Společnosti pro ranou péči zapříčiněna nárůstem klientů a omezenými finančními zdroji, přičemž služba je ze zákona poskytována rodinám bezplatně.

Středisko rané péče SPRP Olomouc má v péči 155 rodin, které vychovávají dítě s postižením nebo ohroženým vývojem, od narození do sedmi let věku dítěte a poskytuje služby rané péče na území Olomouckého a částečně Pardubického a Zlínského kraje.

Firmy mohou dát finanční dar, nebo zapojit své zaměstnance do Mikulášské sbírky a vybrat v předvánočním čase, jakýkoli příspěvek na podporu rodin dětí s postižením, v tomto případě nás kontaktujte a my vás zašleme detailní informace a darovací smlouvu (Mgr.Pavla Matyášová, 774 734 035, vedouci.olomouc2@ranapece.cz).

V případě zájmu můžete poslat DMS DOMOVJEDOMA na číslo 87777. Konkrétně přispějete na:

  • nákup pomůcek a hraček pro děti s postižením,
  • vdávání publikací a letáků pro rodiče,
  • prosazování legislativních úprav směřujících k zlepšení systému ochrany dětí,
  • finanční podporu služby rané péče
  • pomoc rodinám, které vychovávají dítě s postižením.
letak-mikulasska-sbirka.jpg


Poslední změna 25. 11. 2013 13:54:10