Podpora deinstitucionalizaci sociálních služeb z evropských fondů

01. 03. 2022

V úterý 1. března 2022 se v Olomouci pod vedením pana 1. náměstka hejtmana Olomouckého kraje Mgr. Ivo Slavotínka uskutečnilo desáté jednání Pracovní skupiny Sociální oblast Regionální stálé konference pro Olomoucký kraj (RSK OK). Zástupci kraje, odboru sociálních věcí krajského úřadu, měst a obcí, neziskového sektoru, místních akčních skupin a ITI Olomoucké aglomerace (ITI OA) projednali seznam projektů pro deinstitucionalizaci sociálních služeb.

Na programu jednání pracovní skupiny byl aktuální stav Regionálního akčního plánu Olomouckého kraje (RAP OK) – podpora z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) pro krajské projekty deinstitucionalizace sociálních služeb. Sekretariát RSK OK představil postup sběru projektových záměrů, spolupráci s odborem sociálních věcí krajského úřadu a další kroky, které povedou ke schválení RAP OK.

Pracovní skupina Sociální oblast RSK OK přijala stanovisko, které bude postoupeno RSK OK a které doporučuje RAP OK v oblasti deinstitucionalizaci sociálních služeb schválit.

Dalším bodem programu jednání bylo představení Integrované strategie Olomoucké aglomerace v sociální oblasti, konkrétně se jedná o Integrované řešení Sociálně citlivá aglomerace. První výzvy pro předkládání projektů do strategických rámců budou zveřejněny v červnu letošního roku.

Na příštím jednání pracovní skupiny bude prezentována aktuální situace v problematice sociálního bydlení.

Na zasedání RSK OK bude účastníkům podána informace o aktuálním tématech projednaných v pracovní skupině a bude prezentováno přijaté stanovisko.

Další informace o RSK OK a jejích pracovních skupinách lze najít na stránkách www.olkraj.cz/partnerstvi a pro případné dotazy je k dispozici e-mailová adresa rsk@olkraj.cz

10. jednání PS Sociální oblast RSK OK
10. jednání PS Sociální oblast RSK OK
10. jednání PS Sociální oblast RSK OK


Poslední změna 03. 03. 2022 10:11:57