Podnikavá hlava zná finalisty

19. 05. 2014

Pátý ročník soutěže o nejlepší podnikatelský záměr Podnikavá hlava, kterou pořádá Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci, již zná své finalisty. O vítězích klání bude jasno ve čtvrtek 22. května, kdy se uskuteční veřejné finále

„Většina projektů, které postoupily do finále, je z oblasti služeb. Zastoupeny jsou ale i podnikatelské záměry, které se zabývají využitím nových technologií. Oproti předchozím ročníkům je mezi finalisty výrazně více studentů Univerzity Palackého,“ uvedla projektová manažerka Vědeckotechnického parku UP Silvie Polánková.

Soutěž se letos opět setkala s velkým zájmem. Desítku finalistů vybírala komise z 54 odevzdaných prací. Finále se uskuteční v sídle Vědeckotechnického parku na ulici Šlechtitelů 21 od 15:00. Vyhlášeni budou i výherci zvláštních kategorií – Podnikatel v sukních a Nejlepší středoškolák.

Na vítěze čeká odměna 50 tisíc korun, celkem si finalisté rozdělí ceny v hodnotě zhruba 600 tisíc korun. Vedle finanční odměny ale úspěšní účastníci získají i cenné rady odborníků a zázemí při rozjezdu podnikání.

Vloni soutěž vyhrál student Martin Zavadil s projektem Sledujeme divadlo. Klání se tehdy zúčastnilo rekordních 67 projektů. Celkem již v minulosti Podnikavou hlavou prošlo přes 200 soutěžících, někteří z nich uvedli své nápady do praxe. Podrobné informace o soutěži jsou dostupné na www.podnikavahlava.cz.

logo-podnikava-hlava.jpg


Poslední změna 16. 05. 2014 14:33:03