Podnikatelská zóna ve Šternberku oceněna prestižní cenou

01. 07. 2014

Další významné a prestižní ocenění získal projekt Podnikatelské zóny Šternberk v rámci soutěže Investor a podnikatelská nemovitost roku 2013 – brownfield roku. Agentura CzechInvest společně se Sdružením pro zahraniční investice - AFI pod záštitou ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka vyhlásila výsledky čtrnáctého ročníku 18. června 2014 na pražském Žofíně. Cílem akce bylo ocenění důležitých investičních počinů, které pomáhají České republice růst.

Ceny za podnikatelské nemovitosti se udílely ve třech kategoriích - průmyslová zóna roku, nemovitost roku a brownfield roku. Brownfieldem roku se stala právě Podnikatelská zóna Šternberk, která vyrostla v areálu bývalých kasáren ve Šternberku.

„Dostatečně připravená, vybavená a dostupná zóna je jedním z nejvýznamnějších faktorů v rozhodovacím procesu drtivé většiny investorů. Je proto důležité upozornit veřejnost na průmyslové zóny a nemovitosti, které se na příchod investorů aktivně připravují a chtějí jim nabídnout to nejlepší zázemí. Význam má i oceňování brownfieldů, které se mohou z nevyužívaných objektů proměnit v živá místa, kde firmy zapustí kořeny," řekl Ondřej Votruba, pověřený řízením agentury CzechInvest.

V komisi, která vybírala vítěze, zasedli zástupci agentury CzechInvest, AFI, ministerstva průmyslu a obchodu a ministerstva financí. Důležitými faktory, které rozhodovaly o oceněných mezi investory, byly počty přislíbených pracovních míst, objemy investic a také míra nezaměstnanosti v daném kraji. Nejlepší podnikatelské nemovitosti porota vybírala z databáze nemovitostí agentury CzechInvest. Rozhodující kritéria pro vítězství představovala výše investice do výstavby, nová pracovní místa, přínos pro společnost, zvýšení atraktivity regionu i technologická vybavenost.

V poslední době se jedná o již třetí ocenění pro projekt podnikatelské zóny ve Šternberku. V loňském roce byl projekt v národním kole 7. ročníku soutěže Evropské ceny za podporu podnikání 2013 oceněn druhým místem a následně byl Evropskou komisí vyhlášen národním vítězem Evropského ocenění podpory podnikání za převod brownfieldu na podnikatelskou zónu.

Významným strategickým partnerem pro Podnikatelskou zónu Šternberk je Ministerstvo pro místní rozvoj ČR a Olomoucký kraj. Oba subjekty podpořily budování infrastruktury v areálu podnikatelské zóny.

3.jpg


Poslední změna 01. 07. 2014 07:57:17