Podnikatelem roku 2020 se v Olomouckém kraji stal Oldřich Svoboda

30. 03. 2021

S podnikáním začal netradičně. Oldřich Svoboda se do založení vlastní firmy pustil v důchodu a po překonání těžké nemoci. Teď jeho společnost MONTIX zaměstnává na osm set lidí. Ve středu 31. března získal prestižní titul EY Podnikatel roku 2020 Olomouckého kraje. V rámci online přenosu vyhlášení výsledků blahopřál vítězi také hejtman Josef Suchánek, který nad krajským kolem soutěže převzal záštitu. 

„Zisk tohoto významného ocenění mě příjemně překvapil. Děkuji všem svým spolupracovníkům i rodině – tento úspěch je také jejich zásluhou,“ řekl po vyhlášení výsledků Oldřich Svoboda.

MONTIX působí ve třech oblastech – kromě montáže a kompletace světlometů se jedná o lisování a pokovení plastů a personální agenturu. Velký důraz klade firma na inovace. V roce 2020 společnost citelně zasáhla opatření související s pandemií koronaviru. Její zakladatel ale věří, že se následky brzy podaří minimalizovat.

„Řada podnikatelů i firem přešla během koronavirové krize do on-line prostoru, jiní zase dokázali sami zavést taková opatření, aby ve svých podnicích šíření viru omezili.  A to často v situaci, kdy jim nikdo jiný nepomohl. Soukromý sektor byl motorem společnosti vždycky, teď se navíc stal v mnoha ohledech i skvělou inspirací,“ uvedl hejtman Josef Suchánek.

Soutěž EY Podnikatel roku má v Olomouckém roce letitou tradici – vítěz je tu vyhlašován bez přerušení už od roku 2006.

„Olomoucký kraj je bohatý na různorodá průmyslová odvětví, která jsou ve firmách vítězů zastoupena. V soutěži EY Podnikatel roku tento region jednoznačně vede, co se týká rodinné povahy podnikání vítězů,“ řekla Magdalena Souček, vedoucí partnerka EY v České republice.

Výsledky celostátního finále soutěže EY Podnikatel roku 2020 České republiky budou vyhlášeny 7. dubna.

Podnikatelem roku 2020 se v Olomouckém kraji stal Oldřich Svoboda
Podnikatelem roku 2020 se v Olomouckém kraji stal Oldřich Svoboda
Podnikatelem roku 2020 se v Olomouckém kraji stal Oldřich Svoboda


Poslední změna 24. 05. 2021 14:41:21