Podnikatelé mohou žádat o inovační voucher

14. 01. 2013

Olomoucký kraj ve spolupráci s Řídícím orgánem ROP Střední Morava a městem Olomouc vyhlašuje dne 14. 1. 2013 "Řízení k předkládání žádostí o inovační voucher". Žádosti o inovační voucher budou přijímány od 28. ledna 2013 do 15. února 2013.

Finanční příspěvek ve výši 149 tisíc korun v podobě inovačního voucheru je určen pro podnikatele z našeho regionu. Za tento voucher mohou zakoupit službu od vybrané vysoké školy v oblasti inovací. Na projekt „Inovační vouchery v Olomouckém kraji“ je z veřejných zdrojů vyčleněno přes šest a půl milionu korun. Podpořeno bude prvních 45 žadatelů, kteří podají kvalitně zpracovanou žádost.

„Myšlenka propojení vědeckého světa s podnikatelským pomocí inovačních voucherů je úspěšná i v dalších krajích,“ upozornil náměstek hejtmana Michal Symerský. „Olomoucký kraj použil podobný model jako Zlínský kraj, kde se projekt voucherů setkal s mimořádným ohlasem už v loňském roce. Očekáváme o vouchery velký zájem i v našem kraji. Již před oficiálním schválením projektu a spuštěním webové aplikace pro příjem žádostí jsme zaregistrovali přes dvacet podnikatelů,“ dodal.

O inovační voucher mohou zájemci žádat vyplněním elektronické žádosti přístupné na adrese http://ivouchery.rr-strednimorava.cz/. Součástí žádosti o inovační voucher je popis projektu a nabídka vysokoškolské instituce, se kterou chce podnikatel spolupracovat. Žádost o inovační voucher mohou zájemci odeslat do 15. února 2013.


Poslední změna 23. 08. 2013 07:11:32