Pětadvacet balonů na nebi! Balonová fiesta poprvé začíná už v Olomouci

18. 08. 2016

Pohled na ohromné barevné balony, které pomalu a důstojně stoupají k obloze, spolehlivě zaujme děti stejně jako dospělé. Desítky horkovzdušných balonů už tradičně koncem prázdnin stoupají k nebi nad Bouzovem. K šestnáctému ročníku fiesty Balony nad hradem se ovšem letos poprvé přidá i zahřívací kolo v Olomouci.

„Chceme přilákat další zájemce a ukázat lidem, že let horkovzdušného balonu je opravdu krásná záležitost,“ vysvětluje organizátor akce Svatopluk Kuča důvod, proč se letos poprvé fiesta koná i v Olomouci. „Balonová fiesta nad hradem Bouzov je oblíbená tradiční akce, která má mnoho příznivců, a já jsem rád, že se také díky podpoře ze strany města letos může část programu uskutečnit i v Olomouci. Věřím, že se tato akce bude lidem líbit a že je to další z kroků ke zvýšení atraktivity dění v našem městě,“ dodává náměstek primátora Filip Žáček. 

Pokud vás zajímá start balonů, které budou pilotovat také hosté ze Slovenska a ze Spojených států, přijďte v pátek v podvečer na louku na třídě Kosmonautů. Vzduchoplavci se shromáždí už v 17.30, start letů je naplánován na 18 hodinu. Z prostoru vedle BEA centra budou mezi 18. a 19. hodinou v několika vlnách vzlétat balony, aby se jich na nebe nad Olomoucí dostalo postupně přinejmenším pětadvacet.

Pro let balonů je velmi důležité dobré počasí. „Ani v případě, kdy by počasí vzlet balonů neumožnilo, se lidé nudit nebudou. Předvedli bychom hořákovou show,“ dodává Svatopluk Kuča.

Akce je bezplatná, přijít se podívat může každý. A pokud byste nestihli páteční start v Olomouci, v sobotu od 14 hodin pak balonová fiesta pokračuje na tradičním místě nad hradem Bouzov.

Zdroj: MmOl

Pětadvacet balonů na nebi! Balonová fiesta poprvé začíná už v Olomouci
Pětadvacet balonů na nebi! Balonová fiesta poprvé začíná už v Olomouci


Poslední změna 18. 08. 2016 08:10:02