Parkoviště v centru Přerova je bezplatné, nájemné platí majiteli pozemku město

18. 07. 2016

Padesát nových parkovacích míst v centru Přerova mohou od července využívat motoristé. Město jim platí dvě sousedící parkoviště u sportovního centra Mlýn. Původně obě parkoviště patřila k marketu, který byl součástí objektu. Poté, co obchod ukončil činnost, a v budově zůstalo jen fitness centrum, bylo parkoviště poloprázdné – a kdo si nejel zacvičit, ten tam odstavit auto nesměl.

„Rada města schválila, že majiteli pozemku budeme platit roční nájem 64 tisíc korun. Jsme se vědomi, že je to levnější, než stavět nové místo pro parkování. Navíc v centru Přerova je o parkovací místa nouze,“ řekl náměstek přerovského primátora Pavel Košutek.

Bezplatné parkoviště před objektem v ulici Za mlýnem má sloužit nejen Přerovanům, ale i návštěvníkům města. Plocha k parkování je totiž umístěna naproti historické části města, která obvykle láká turisty.

„Po zaparkování stačí přejít jeden ze dvou mostů přes Bečvu, mezi nimiž parkoviště je – a Horní náměstí je na dosah. Parkoviště může sloužit i cyklistům, kteří do Přerova přijíždějí kvůli Cyklostezce Bečva. Zaparkují a dál mohou pokračovat na kole či kolečkových bruslích,“ doplnil náměstek Košutek.

Nájem pozemku o ploše 3800 metrů čtverečních byl sjednán na dobu neurčitou s účinností od července letošního roku. Parkoviště bude v následujících dnech osazeno dopravní značkou Parkoviště, která nahradí tabuli, jež řidičům odstavení auta zakazovala. 

Parkoviště v centru Přerova je bezplatné, nájemné platí majiteli pozemku město
Parkoviště v centru Přerova je bezplatné, nájemné platí majiteli pozemku město


Poslední změna 18. 07. 2016 15:06:07