Olomoucký kraj uspořádal seminář k přeshraniční spolupráci s Polskem

26. 02. 2013

Seminář byl aktivitou Projektu technické pomoci Olomouckého kraje v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika – Polská republika 2007–2013.

V dopoledním bloku zhodnotili RNDr. Jiří Horáček, ředitel odboru evropské územní spolupráce Ministerstva pro místní rozvoj ČR, a RNDr. Karel Schmied, vedoucí Společného technického sekretariátu, průběh česko-polského přeshraničního programu ve stávajícím programovém období. RNDr. Jiří Horáček dále podal aktuální informace k období 2014+. V dalším bloku byly představeny příklady úspěšně realizovaných projektů na území Olomouckého kraje.

Semináře se zúčastnilo téměř 60 účastníků, kterými byli zejména starostové obcí, realizátoři projektů, zástupci nestátních neziskových organizací, místních akčních skupin a další. V závěru proběhla konzultace s některými účastníky, kteří zamýšlí podání projektové žádosti do oblastí podpory 2.1 – Rozvoj podnikatelského prostředí a 3.2 – Podpora společenských, kulturních a volnočasových aktivit. V těchto oblastech podpory jsou po lednovém Monitorovacím výboru v Liberci ještě k dispozici finanční prostředky. Termín přijímání projektových žádostí je stanoven na 17. června 2013. Projekty předložené v tomto termínu budou projednávány na jednání Monitorovacího výboru v říjnu 2013.

seminář
seminář
seminář
seminář


Poslední změna 06. 03. 2013 12:35:43