Olomoucký kraj rozdělí studentům další finance na zahraniční stipendia

01. 08. 2016

Olomoucké hejtmanství letos vyčlenilo více než 1,3 milionů korun na stipendia určená ke studiu na zahraničních středních a vysokých školách. Zatímco v prvním kole schválili krajští radní stipendia v celkové výši 222 tisíc korun, ve druhém pak ve výši zhruba 315 tisíc korun.

Do druhého kola nám k 1. červenci přišlo celkem 23 žádostí. Daná částka bude rozdělena mezi 18 studentů, kteří splnili podmínky dotačního programu. Studenti budou stipendium Olomouckého kraje využívat především na evropských vysokých a středních školách, ale například i v USA, Mexiku nebo Číně,“ uvedl náměstek hejtmana pro školství Zdeněk Švec.

Studijní stipendium je možné využít na úhradu výdajů v průběhu celého studijního pobytu v zahraničí. Nejčastěji slouží k pokrytí cestovních nákladů, výloh za ubytování a stravování nebo na nákup studijních materiálů.

Poskytováním zahraničních stipendií se snažíme zvýšit možnosti uplatnění absolventů na trhu práce a také tímto způsobem zamezit odlivu mladých vzdělaných lidí z našeho regionu,“ doplnil náměstek Švec.

Stipendium mohou získat žáci denního studia středních škol a studenti vyšších odborných škol se sídlem na území Olomouckého kraje. Z vysokoškoláků mohou získat stipendium také studenti, kteří mají trvalé bydliště v kraji, ale studují mimo region.

Univerzita Palackého v Olomouci
Soubor typu pdfTZ-Olomoucký kraj rozdělí studentům další finance na zahraniční stipendia(134,3 kB)stáhnout


Poslední změna 01. 08. 2016 10:30:06