Olomoucký kraj - region vědy, inovací a high-tech oborů

11. 09. 2019

Ve dnech 7. – 11. října 2019 se Olomoucký kraj představí na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně, který je označován jako nejvýznamnější průmyslový veletrh ve střední Evropě s každoroční účastí více než 1 600 vystavovatelů a 80 000 návštěvníků. Hlavním tématem letošního 61. ročníku je Průmysl 4.0 a digitální továrna. V letošním roce se souběžně s MSV konají i veletrhy Transport a Logistika a ENVITECH. Zvýrazněným tématem veletrhu ENVITECH je cirkulární ekonomika – nakládaná s materiálními zdroji.

Olomoucký kraj zvolil na veletrhu stejnou koncepci prezentace jako v minulém roce. Ve spolupráci s městem Olomouc, Univerzitou Palackého v Olomouci a inovativními firmami spolupracujícími s univerzitou, působícími v jejím Vědeckotechnickém parku nebo v klastrech, se představí jako region vědy, inovací a high-tech oborů.

Na veletrhu bude například vystavena technologie optické inspekční systémy pro nedostupné a nebezpečné provozy nebo detektor austenitu, který vyvinuli vědci na Univerzitě Palackého. Návštěvníci si budou moci prohlédnout také ukázky výtisků z největšího 3D tiskového centra na Moravě, dále budou mít jedinečnou možnost setkat se s vychystávacím vozíkem KT3 od firmy Wanzl, shlédnout společnou prezentaci firmy Hella, Meopta a Českého optického klastru. V neposlední řadě i prezentaci firmy NanoTrade a firmy Labicom, která bude prezentovat tři produkty z řady velkých a malých přístrojů: patentovaný analyzátor PeCOD L50, kompaktní ředící jednotku plynů Zephyr a peristaltickou pumpu Shenchen.

Stánek Olomouckého kraje najdete v pavilonu Z, pod číslem 89.

Olomoucký kraj - region vědy, inovací a high-tech oborů


Poslední změna 13. 09. 2019 11:17:40