Olomoucký kraj připravil už druhý projekt Regionální stálé konference

12. 01. 2018

Ve čtvrtek 11. ledna 2018 náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje Bc. Pavel Šoltys, DiS. elektronicky podepsal a tím zároveň podal projekt na zajištění Regionální stálé konference pro území Olomouckého kraje.

„Projekt navazuje na úspěšné akce, které se uskutečnily v minulých dvou letech. Dotace bude využita i na tři pracovní místa zaměstnanců oddělení regionálního rozvoje, kteří zajišťují sekretariát regionální konference. Nově jsme do projektu zařadili spolupráci s MMR při přípravě Strategie regionálního rozvoje ČR 21+ a samozřejmě i přípravu území na nové programovací období EU po roce 2020, protože v nastavení politiky soudržnosti jsou očekávány změny, na které se musí kraj připravit.“ Uvedl náměstek hejtmana Olomouckého kraje Bc. Pavel Šoltys, DiS.

Hlavní náplní práce sekretariátu RSK OK bude příprava podkladů pro zasedání regionální konference a jednání pracovních skupin, sběr projektových námětů z území kraje vhodných pro dotaci z Evropské unie, mapování „bílých míst“ – toho, co nelze financovat z evropských dotací, a v neposlední řadě také poradenství pro žadatele o finanční podporu ze strukturálních fondů nebo národních dotačních titulů.

Projekt „Rozvoj regionálního partnerství v programovém období EU 2014-2020“ je financován Evropskou unií z Operačního programu Technická pomoc a je to projekt dvouletý.

Veškeré informace o aktivitách Regionální stálé konference jsou uvedeny na webových stránkách Olomouckého kraje, v sekci regionální rozvoj na odkazu:

www.olkraj.cz/partnerstvi


Poslední změna 15. 01. 2018 15:23:43