Olomoucký kraj plánuje ve Šternberku nový pavilon interny

21. 06. 2017

V letošním roce nechá hejtmanství zadat a zpracovat projektovou dokumentaci. Zadávací podmínky veřejné zakázky na výstavbu interního pavilonu schválili krajští radní na svém červnovém jednání.

 „Mělo by se jednat o pětipodlažní objekt, který by byl spojený se sousedními pavilony chirurgie. Kvůli výstavbě nového pavilonu interny bude třeba odstranit současný objekt ředitelství nemocnice a trafostanice,“ uvedl k záměru náměstek hejtmana pro finance a investice Jiří Zemánek.

S realizací výstavby nového pavilonu se počítá v následujících dvou letech a finanční náklady jsou odhadovány na 120 milionů korun.

„Veškeré investice do budov nemocnic, které jsou majetkem kraje, řešíme ve spolupráci s nájemcem, kterým je od července 2007 společnost Středomoravská nemocniční. Ta zajišťuje praktickou stránku chodu zařízení nejen ve Šternberku, ale také v Prostějově a Přerově,“ doplnil náměstek Zemánek.

Součástí projektové dokumentace na výstavbu pavilonu interny ve šternberské nemocnici bude i nové venkovní parkoviště pro pacienty kliniky. Interna by měla stát poblíž hlavního vstupu do nemocnice.

Více informací o současném stavu krajských nemocnic ve zprávě zde.

Olomoucký kraj plánuje ve Šternberku nový pavilon interny


Poslední změna 21. 06. 2017 11:46:02