Olomoucký kraj i letos podporuje perspektivní učební obory

18. 08. 2016

Olomoucké hejtmanství pro letošní rok vyčlenilo ze svého rozpočtu celkem 7,3 milionů korun na podporu polytechnického vzdělávání a řemesel. O dotaci si ve dvou kolech dotačního řízení mohly zažádat střední školy s dlouhodobě perspektivními studijními obory.

„Žádost o poskytnutí dotace podalo celkem 30 středních škol a všechny splnily kritéria dotačního programu. V rámci druhého kola tak poskytneme částku téměř 2 miliony korun. Školy finance využijí především k vyplacení studijních stipendií pro své žáky,“ uvedl náměstek hejtmana pro školství Zdeněk Švec. „V prvním kole již školy obdržely dotace v celkové výši přes 2,5 milionu korun,“ dodal Švec.

S finančním příspěvkem tak mohou počítat například studenti Střední školy železniční, technické a služeb v Šumperku, Střední průmyslové školy v Hranicích, polytechnické školy v Olomouci nebo Sigmundovy střední školy strojírenské v Lutíně.

Počet učebních oborů, ve kterých jsou žákům poskytována technická stipendia, hejtmanství průběžně upravuje podle požadavků trhu práce v Olomouckém kraji. Mezi podporované učňovské obory patří elektrikáři, klempíři, nástrojáři, truhláři, ale například i pekaři a řezníci. Studenti maturitních oborů pak mohou stipendia získat, pokud se přihlásí ke studiu strojírenství, stavebnictví, elektrotechniky, optiky a dalších atraktivních odvětví.

Olomoucký kraj i letos podporuje perspektivní učební obory


Poslední změna 18. 08. 2016 07:44:34