Olomoucí protančila Popelka

02. 01. 2019

Na osmdesát dětí se v Olomouci roztančilo v baletním představení Popelka. Premiéru pohádky připravilo Baletní studio při Moravském divadle Olomouc díky podpoře Olomouckého kraje a pod záštitou hejtmana Ladislava Oklešťka.

Olomoucký kraj Baletní studio podporuje dlouhodobě. Tentokrát pomohl vzniku představení na motivy pohádky bratří Grimmů. Děti se na představení připravovaly řadu týdnů.

Nácvik nové premiéry je vždy pro všechny velkou motivací. Je radost dívat se, jak se naši svěřenci snaží a těší se, až se budou moci předvést svým rodičům, prarodičům a kamarádům,“ říká choreograf a tanečník Lukáš Cenek.

Cenek, který zároveň působí jako sólista baletu Moravského divadla, se dětem věnuje s pedagogy Sylvou Pospíšilovou, Vadimem Tsepelevem a Janou Hanákovou. Cenek a Pospíšilová jsou navíc společně s choreografem Robertem Baloghem spoluautory představení.

Pohádka o krásné dívce, která se musí vyrovnávat s ústrky svých příbuzných, aby nakonec našla životní lásku, měla premiéru před Vánocemi v Regionálním centru Olomouc. Zhlédlo ji více než 400 diváků.

Zájem o Popelku nás velmi těší. Do hlediště dorazili nejen příbuzní dětí, ale stovky dalších milovníků umění,“ říká ředitelka a zakladatelka Baletního studia Jitka Weiermüllerová.

Za úspěchem premiéry stálo mnoho hodin tvrdého tréninku a nácviku choreografie. S částmi celého představení se nyní průběžně budou seznamovat obyvatelé našeho regionu. Baletní studio je využije v kulturním programu pro mateřské školy i během vystoupení například v domovech pro seniory.

Olomoucí protančila Popelka


Poslední změna 02. 01. 2019 11:28:24