Odstartoval sběr nominací na nejlepší kulturní počiny i osobnosti

06. 12. 2023

Olomoucký kraj začal opět sbírat nominace na ty nejlepší kulturní počiny i osobnosti, vyhlašuje totiž další ročník Cen Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury. Své tipy můžete posílat do konce prosince. Vítěze jednotlivých kategorií, který je celkem osm, vyhlásí krajské zastupitelstvo, o ceně veřejnosti rozhodnou lidé prostřednictvím internetového hlasování v průběhu března. Slavnostní předání cen se uskuteční v dubnu v Červeném kostele.

„Budu rád, když se do všech kategorií sejde návrhů od veřejnosti co nejvíce. Věřím, že tento rok opět přinesl v oblasti kultury nepřeberné množství významných osobností, počinů a aktivit, z kterých nebude snadné oceněné vybrat. Loňskou novinkou bylo ocenění za mimořádné aktivity v oblasti podpory kulturních hodnot, jako je sponzoring a mecenášství. V této kategorii letos opět cenu udělujeme,“ řekl Jan Žůrek, krajský radní pro oblast kultury.

Lidé mohou navrhovat svoje kandidáty za výjimečný kulturní počin v oblasti hudby, výtvarného umění, divadla, filmu, rozhlasu, televize a literatury. Zvlášť se bude vyhlašovat cena za celoživotní přínos, cena za výjimečný počin v oblasti péče o kulturní dědictví, tradiční lidové kultury a ochrany a popularizace kulturních hodnot, dále také loňská novinka - cena za podporu v oblasti kultury, a v neposlední řadě také cena veřejnosti.

Nominace přijímá úřad do 31. prosince na adrese Olomoucký kraj, Odbor sportu, kultury a památkové péče, Jeremenkova 40a, Olomouc. E-mailem je možné návrhy zaslat na posta@olkraj.cz, zájemci mohou také využít datovou schránku nebo přijít osobně na krajskou podatelnu. Vzor nominačního listu a další informace naleznete na www.cenykraje.cz.

Odstartoval sběr nominací na nejlepší kulturní počiny i osobnosti


Poslední změna 06. 12. 2023 10:22:46