Odborný seminář Komise regionální historie Moravy a Slezska poprvé zavítá do Přerova

30. 09. 2016

Ve dnech 5. a 6. října 2016 se v Přerově uskuteční dvoudenní odborný seminář Komise regionální historie Moravy a Slezska. Tuto akci, která se každý rok koná na jiném místě, pořádá Muzeum Komenského v Přerově ve spolupráci s Asociací muzeí a galerií ČR a s finanční podporou Ministerstva kultury České republiky. Seminář je určen odborným pracovníkům jednotlivých členských muzeí zmíněné komise i AMG. 

Každý rok se tento seminář koná na jiném místě, v jiném pořádajícím muzeu, letos bylo vybráno to přerovské. Do města se tak sjede přes čtyřicet odborných pracovníků z přibližně třiceti moravských, slezských a také českých muzeí.

Středa 5. října je vymezena plenárnímu zasedání a volbě výboru komise a třem odborným blokům: Muzea a objekty památkové péče (hlavní referát přednese Mgr. Jan Štětina z Národního památkového ústavu v Kroměříži), Digitalizace sbírkových fondů a Osobnosti a výročí národních dějin. Součástí programu bude také prohlídka expozic a výstav muzea a prohlídka nedávno otevřeného Památníku jednoty bratrské Na Marku. A samozřejmě i společenské setkání s workshopem Studie Bez Kliky.

Ve čtvrtek 6. října proběhne exkurze po památkách města Lipníka (klášterní a zámecký areál, historické centrum města, židovský hřbitov) a na hrad Helfštýn.

Soubor typu pdfOdborný seminář Komise regionální historie Moravy a Slezska poprvé zavítá do Přerova - PROGRAM(56,3 kB)stáhnout


Poslední změna 30. 09. 2016 07:35:42