Obce soutěží o titul Vesnice Olomouckého kraje 2014

22. 05. 2014

Již po dvacáté se obce v regionu utkají o titul Vesnice roku Olomouckého kraje spojený s finančním příspěvkem od Olomouckého kraje. Letos pro oceněné obce bylo v rámci krajského rozpočtu vyčleněno 500 tisíc korun. Vítěze z 26 přihlášených obcí vyhlásí hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil v pátek 27. června 2014 na tiskové konferenci v kongresovém sále Krajského úřadu Olomouckého kraje. Slavnostní předání ocenění v krajském kole soutěže se uskuteční v pátek 25. července 2014 ve vítězné obci.

Do celostátního kola pak postoupí za každý kraj jedna obec. Slavnostní vyhlášení výsledků celostátního kola soutěže se uskuteční u příležitosti konání Mezinárodního festivalu dětských folklorních souborů "Písní a tancem" v sobotu dne 20. září 2014 v Luhačovicích.

V letošním roce bude v Olomouckém kraji v termínu 16. – 19. června a 23. – 25. června 2014 navštíveno a hodnoceno 26 přihlášených obcí: Skorošice, Supíkovice, Babice, Nová Hradečná, Tršice, Ústín, Čelechovice na Hané, Mořice, Němčice nad Hanou, Tištín, Buk, Černotín, Horní Újezd, Křtomil, Paršovice, Soběchleby, Troubky, Týn nad Bečvou, Žákovice, Bohdíkov, Dolní Studénky, Hrabová, Libina, Rapotín, Ruda nad Moravou a Vikýřovice.

Přihlášené obce budou hodnoceny v následujících oblastech: koncepční dokumenty, společenský život, aktivity občanů, podnikání, péče o stavební fond a obraz vesnice, občanská vybavenost, inženýrské sítě a úspory energií, péče o veřejná prostranství, přírodní prvky a zeleň v obci, péče o krajinu, připravované záměry a informační technologie.

Olomoucký kraj tuto soutěž dlouhodobě podporuje a v letošním roce uvolnil z rozpočtu 500 tisíc korun. První, druhé a třetí místo v krajském kole soutěže obdrží finanční dar ve výši 100 tisíc korun, dále kraj udělí speciální finanční ocenění čtyřem obcím ve výši 50 tisíc korun. Olomoucký kraj se bude podílet také na spolufinancování nákladů na uspořádání slavnostního vyhlášení vítězů krajského kola soutěže ve vítězné obci částkou ve výši 100 tisíc korun.

Soubor typu .doc2014 Olomoucký kraj - harmonogram obce(92 kB)DOC | PDF
Soubor typu .xlsxSeznam přihlášených obcí(41 kB)XLSX | PDF
Soubor typu .xlsxHodnotitelská komise(38,9 kB)XLSX | PDF


Poslední změna 23. 05. 2014 08:28:54