Novým ředitelem olomouckého inovačního centra je Kamil Krč

18. 10. 2013

Na pozici ředitele zájmového sdružení právnických osob OK4Inovace byl k začátku října jmenován Kamil Krč. Ve výběrovém řízení obstál zejména díky svým zkušenostem z řízení projektů v oblasti podpory inovací a transferu technologií. Jeho hlavním úkolem bude realizovat v regionu opatření, jež byla vytýčena v Regionální inovační strategii Olomouckého kraje.

"Chci zavést do praxe nástroje, které Olomouckému kraji pomohou čelit současným hospodářským obtížím a naopak lépe využít svůj potenciál. K řešení jsou problémy jako vysoká nezaměstnanost či nízká exportní výkonnost ve srovnání s jinými kraji," říká Kamil Krč. Ředitel podle svých slov věří, že větší důraz na inovace a rozvoj znalostní ekonomiky pomůže zlepšit konkurenceschopnost i hospodářské výsledky Olomouckého kraje, a tím také celé České republiky.

„Nejen pro jeho zkušenosti jde o významnou a velmi potřebnou personální posilu této organizace klíčové pro praktickou realizaci Regionální inovační strategie Olomouckého kraje,“ konstatuje náměstek hejtmana Olomouckého kraje Michal Symerský.

Kamil Krč získal titul MBA na Nottingham Trent University. Působil šest let v Jihomoravském inovačním centru (JIC) – nejúspěšnější české organizaci v oblasti regionální podpory inovací. Zde na pozicích projektový manažer, konzultant a správce fondů poskytoval konzultační a odbornou podporu inkubovaným inovačním firmám zejména v oblasti marketingu, patentů a firemních strategií. V JIC také realizoval projekty pro posílení inovační infrastruktury a zvýšení konkurenceschopnosti regionu.

Poslední dva roky působil na Mendelově univerzitě v Brně, kde z pozice manažera komercializace a zástupce ředitele pomohl připravit, spustit a rozběhnout univerzitní Centrum transferu technologií. To má na starosti ochranu průmyslového vlastnictví (patenty aj.) a zabezpečení komerčního uplatnění výzkumných výsledků i vědeckých kapacit univerzity.


Regionální inovační strategie vznikají v jednotlivých regionech ČR. Jde o ucelené soubory nástrojů a projektů, které pomáhají místním firmám i výzkumným institucím ke snadnějšímu fungování a vyšší finanční prosperitě. Těmito nástroji mohou být např. inovační vouchery, stipendia pro studenty učilišť a technicky orientovaných škol nebo workshopy propojující podnikatele a vědce s cílem navázání spolupráce k vytvoření inovativních produktů poptávaných zákazníky.


Poslední změna 18. 10. 2013 12:22:59