Nová přetlaková komora v AGEL Sport Clinic pomáhá sportovcům i pacientům k rychlejší regeneraci

28. 04. 2017

Posílení imunity, zlepšení metabolismu či redukci váhy slibuje nově pořízená hyperbarická komora nové generace. Tu před nedávnem zakoupila prostějovská AGEL Sport Clinic. Přístroj s širokým spektrem využití za téměř tři sta tisíc korun je určen pacientům i sportovcům všech věkových kategorií.

„Hyperbarická oxygenoterapie, kterou pacienti podstupují v hyperbarické kyslíkové komoře, představuje léčbu vdechováním kyslíku v přetlaku, a tím lepší zásobení tkání v organismu. Tato terapie urychluje regenerační procesy po úrazech nebo operacích, posiluje imunitu, zbavuje stresu a má také velmi pozitivní vliv na zpomalení procesu stárnutí, podporu hubnutí či dokonce poruchy plodnosti a erektilní dysfunkce,“ vysvětluje širokou škálu využití nového přístroje vedoucí centra AGEL Sport Clinic Nikola Bárková s tím, že zvýšený obsah kyslíku v krvi podporuje nejen účinnost bílých krvinek, ale také pomáhá zmenšit otoky a zrychluje metabolismus.

„Indikace přístroje je opravdu široká. Využití najde pro pacienty jak s akutními a chronickými chorobami, tak i pro zájemce v rámci estetické medicíny. Během jednoho pobytu v komoře lze totiž spálit až 600 kalorií, nemluvě o výrazném zlepšení kvality pokožky,“ uvádí Nikola Bárková. Naopak pacienti s akutní infekcí, těžkým astmatem, trpící křečemi či klaustrofobií by se terapii v hyperbarické komoře měli vyhnout.

„Hyperbarická komora je během terapie neprodyšně uzavřená, abychom dosáhli optimálního tlaku, který odpovídá 1,6 atmosféry, tj. stejný tlak, jaký je v 16 metrech pod vodou. Terapie trvá šedesát minut, během kterých pacient uvnitř komory dýchá pomocí obličejové masky čistý kyslík. Ačkoliv je pacient během expozice neustále v kontaktu s personálem, může si číst či poslouchat hudbu, klaustrofobikům by to mohlo dělat potíže,“ říká Nikola Bárková z prostějovského AGEL Sport Clinic a dodává, že pro dosažení optimálního efektu je ideální absolvovat osm až patnáct takových terapií.

„Počet návštěv hyperbarické komory vždy závisí na individuálním posouzení specialisty. Ideální je tuto léčebnou terapii kombinovat ještě i s jinými metodami, které také doporučí odborný lékař na základě vyšetření,“ uzavírá vedoucí AGEL Sport Clinic Nikola Bárková.

Centrum sportovní a preventivní medicíny AGEL Sport Clinic bylo v Nemocnici Prostějov otevřeno v roce 2013. Od té doby patří mezi nejlépe vybavená a nejmodernější centra v zemi. Moderní pracoviště ovšem své služby poskytuje nejen sportovcům vrcholovým a výkonnostním, ale i rekreačním hobby sportovcům, sportující mládeži a dětem.

Nová přetlaková komora v AGEL Sport Clinic pomáhá sportovcům i pacientům k rychlejší regeneraci
Nová přetlaková komora v AGEL Sport Clinic pomáhá sportovcům i pacientům k rychlejší regeneraci


Poslední změna 28. 04. 2017 13:30:51