Nová cyklostezka na Uničovsku. Pásku přestřihli náměstci hejtmana

19. 11. 2019

Náměstci hejtmana Olomouckého kraje Jan Zahradníček a Dalibor Horák spolu se starostou Petrem Přichystalem a zástupci dodavatelské firmy přestřihli pásku na novém úseku cyklostezky, která spojuje obec Újezd s jeho místní částí Rybníček. Slavnostní akt proběhl v úterý 19. listopadu.

„Před několika lety jsem jako starosta Uničova s cyklokoordinátorem Olomouckého kraje Jaroslavem Martínkem inicioval podpis partnerské smlouvy mezi městy Uničov a Šternberk a obcemi Újezd, Mladějovice a Babice o výstavbě cyklostezky, spojující tato sídla. Velmi mě těší, že se společné dílo daří a že jsme dnes mohli předat uživatelům jeho další etapu,“ uvedl během slavnostního ceremoniálu Dalibor Horák.

K dnešnímu dni chybí k završení celého projektu propojit novou komunikací pro bezmotorovou dopravu Rybníček se sousedními Mladějovicemi a Babicemi.

„Vzhledem ke skutečnosti, že Olomoucký kraj má k tomuto účelu zřízený zvláštní dotační program, zástupci posledních dvou obcí na vytýčené trase se v případě zájmu na podporu kraje mohou spolehnout,“ přislíbil náměstek hejtmana pro oblast dopravy Jan Zahradníček.

Výstavba cyklostezek na Uničovsku byla zahájena v roce 2003 a páteřní systém cyklostezek v tomto mikroregionu v současné době představuje téměř čtyřicet kilometrů bezpečných komunikací.

Nová cyklostezka na Uničovsku. Pásku přestřihli náměstci hejtmana


Poslední změna 19. 11. 2019 15:52:17