Nominace na ceny kultury přijímá kraj jen do konce ledna

24. 01. 2018

Už jenom do konce tohoto měsíce mohou lidé nominovat osobnosti na Ceny Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury. Vítěze jednotlivých kategorií vyhlásí krajské zastupitelstvo, o ceně veřejnosti však rozhodnou lidé prostřednictvím internetového hlasování.

„Kultura vytváří charakteristickou tvář Olomouckého kraje a já jsem rád, že díky cenám můžeme poděkovat lidem, kteří se jí věnují,“ řekl hejtman Ladislav Okleštěk. „Letos jsme se rozhodli zeštíhlit počet kategorií, ve kterých budou ocenění udělena. Věřím, že to přispěje k ještě větší prestiži a atraktivitě krajských cen,“ dodal Okleštěk.

Lidé mohou navrhovat svoje kandidáty v kategorii hudba, výtvarné umění, divadlo, film, rozhlas, televize a literatura. Zvlášť se bude vyhlašovat cena za celoživotní přínos, výjimečný počin v oblasti tradiční lidové kultury, ochrany a popularizace kulturních hodnot a cena veřejnosti.

Nominace přijímá úřad na adrese Olomoucký kraj, odbor sportu, kultury a památkové péče, Jeremenkova 40a, Olomouc. Mailem je možné návrhy zaslat na posta@kr-olomoucky.cz, využít lze datovou schránkou nebo přijít osobně na krajskou podatelnu.

Podmínky udělování cen najdou zájemci na webových stránkách zde

Nominace na ceny kultury přijímá kraj jen do konce ledna


Poslední změna 31. 01. 2018 13:34:11