Neznámá tvář Boba Dylana se představí ve Vlastivědném muzeu v Olomouci

21. 01. 2019

Proslulý americký písničkář a držitel Nobelovy ceny za literaturu Bob Dylan je také talentovaný malíř, jehož díla jsou k vidění v prestižních galeriích po celém světě. O jeho nadání se od 6. února do 14. dubna 2019 mohou přesvědčit i návštěvníci Vlastivědného muzea v Olomouci díky výstavě Bob Dylan/On the Road  s podtitulem Neznámá tvář známého umělce.

Součástí této výjimečné výstavy bude téměř padesát Dylanem signovaných grafických listů z let 2008–2014 z limitované kolekce sestavené londýnskou Halcyon Gallery, soubor gramofonových desek jako připomenutí Dylanovy hudební tvorby a tematické fotografie Alana Pajera, zachycující slavného umělce s Václavem Havlem během jeho pražského koncertu v listopadu 2005.

Bob Dylan se malování a kreslení věnuje od 60. let minulého století. Dominantním tématem jeho výtvarné tvorby jsou zážitky a postřehy z cest, které absolvoval během své dlouhé hudební kariéry. Po pražské premiéře v létě 2017 se výstava představila na podzim stejného roku v Západočeském muzeu v Plzni. Uvedení v Olomouci je její první zastávkou na Moravě.  Od 7. do 9. dubna 2019 se Dylanovi čeští fanoušci navíc mohou těšit na sérii tří koncertů v pražské Lucerně, kde zazní nejpopulárnější skladby jeho dosavadní kariéry.

Neznámá tvář Boba Dylana se představí ve Vlastivědném muzeu v Olomouci


Poslední změna 21. 01. 2019 08:55:32