Neziskové organizace se prezentují na farmářských trzích

19. 11. 2015

Návštěvníci Hanáckého farmářského trhu měli letos opět příležitost seznámit se s neziskovými organizacemi z Olomoucka a podpořit je zakoupením jejich výrobků. Bezplatný prostor na Horním náměstí v Olomouci nabídli organizátoři trhu a účast organizací koordinovala poradkyně hejtmana Milada Šnajdrová. V ročníku 2015 se na trzích v 16 termínech prezentovalo 8 nestátních neziskových organizací.

Tradiční akce na olomouckém Horním náměstí nabízí návštěvníkům od dubna do října místní potraviny vyráběné s respektem k životnímu prostředí, zvířatům a lidem.  Z iniciativy kraje se na nich svými výrobky a náplní své činnosti nově pochlubily Amelie, Klíč - centrum sociálních služeb, Mamma Help, Nadace Malý Noe, Šťastný úsměv, Arcus – onko centrum, Oblastní unie neslyšících Olomouc a Hnutí Duha Olomouc.

Vystavovatelé shodně děkovali za příležitost prezentovat svou práci, ocenili i zájem zákazníků trhů podpořit dobrou věc. „Díky této akci se zvýšilo veřejné povědomí o Oblastní unii neslyšících Olomouc, ale i o běžném životě neslyšících spoluobčanů,“ řekla po skončení prodeje Magdalena Flodrová. Anežka Rouš Dvořáková z Občanského sdružení Šťastný úsměv dodala: „Nejenže se s problematikou rozštěpů seznámila širší veřejnost, ale prezentace nám přinesla i příspěvky na projekt sdružení. Téměř 2000 korun poputuje na realizaci leporela, které nejmenším dětem formou pohádky vysvětlí, co je rozštěp, jak vzniká a proč je třeba operací při jeho léčbě.“ Zajímavý zážitek nabídlo  Hnutí Duha: „Velký úspěch měla naše videa z fotopastí, u kterých se zastavovala spousta lidí,“ říká Barbora Chmelinová. Ivana Bazínková ocenila, že i klienti Klíče - centra sociálních služeb byli spokojení, když mohli veřejnosti prostřednictvím trhů představit, co všechno umí vytvořit. „Důležité je, že se lidé zastavovali a ptali, takže prezentace dle mého názoru splnila svůj účel,“ uzavřela Zuzana Hájková z Nadace Malý Noe.

Propagaci zajišťoval kraj v rámci přímé spolupráce s neziskovými organizacemi. Více o trzích zde

Neziskové organizace na farmářských trzích 2015
Neziskové organizace na farmářských trzích 2015
Neziskové organizace na farmářských trzích 2015
Neziskové organizace na farmářských trzích 2015
Neziskové organizace na farmářských trzích 2015
Neziskové organizace na farmářských trzích 2015


Poslední změna 19. 11. 2015 14:10:08