Neziskové organizace se prezentují na farmářském trhu

15. 11. 2016

Návštěvníci Hanáckého farmářského trhu měli letos znovu možnost se seznámit s neziskovými organizacemi z Olomoucka a podpořit je zakoupením jejich výrobků. Bezplatný prostor na Horním náměstí v Olomouci nabídla organizátorka trhu Markéta Záleská a účast organizací koordinovala poradkyně hejtmana Milada Šnajdrová. V ročníku 2016 se na trhu prezentovalo 9 nestátních neziskových organizací v 16 termínech.

Tradiční akce na olomouckém Horním náměstí nabízí návštěvníkům od dubna do října místní potraviny vyráběné s respektem k životnímu prostředí.  Z iniciativy Olomouckého kraje se na nich svými výrobky a náplní své činnosti nově pochlubily také tyto neziskové organizace: Amelie, o.s., Klíč-centrum sociálních služeb, Mamma HELP, Nadace Malý Noe, Oblastní unie neslyšících Olomouc, Charita Olomouc Sv. Vincenc, Senioři bez hranic, z.s., Spolek řemesel ručních a Středisko SOS pro vzájemnou pomoc občanů, z.s.

Všichni vystavovatelé shodně ocenili příležitost prezentovat svou práci a potěšil je zájem zákazníků trhu o jejich aktivity. "Myslím si, že návštěvnost byla přiměřená s ohledem na krásné počasí a prázdniny. Opět jsme měli štěstí na hodně cizinců. Celkově to bylo fajn, i kdyby si nás zapamatoval jeden člověk, tak to stálo za to," řekla po skončení prodeje Zuzana Hájková z Nadace Malý Noe. Mamma HELP centrum Olomouc se zúčastnilo již poněkolikáté Farmářských trhů v Olomouci:

"Je to pro nás příležitost, jak prezentovat organizaci Mamma HELP, která pomáhá onkologicky nemocným ženám s rakovinou prsu. Seznámit návštěvníky Farmářských trhů s činností v Mamma HELPu a informovat ji o možnostech prevence. V rámci trhů prezentujeme také výrobky z arte dílen, které vyrábíme v odpoledních komunitních programech s onkologicky nemocnými ženami. Tyto výrobky nabízíme i k prodeji,“ doplnila Karla Otavová. A jak uvedla Milena Brzobohatá, vedoucí střediska Sv. Vincence pro lidi s duševním onemocněním, prodej byl zpestřením i pro samotné klienty: "Přímého prodeje na trzích se aktivně účastnili 3 z našich klientů služeb a byli potěšeni, že se lidem jejich výrobky líbily a také si nějaké drobnosti koupili, čímž přispěli na provoz služeb pro lidi s psychiatrickou diagnózou Charity Olomouc."

Propagační prodej zajišťoval Olomoucký kraj ve spolupráci s organizátorkou Hanáckého farmářského trhu Markétou Záleskou a nestátními neziskovými organizacemi. Více o trzích na www.olomouckytrh.cz.

Amelie
Charita Dům Sv. Vincence
Klíč
Mamma Help 1
Mamma Help 2


Poslední změna 16. 11. 2016 09:50:24