Nestyďte se přiznat, že jste skvělí. Hlaste se do Vesnice roku

12. 04. 2023

Také letos se obce mohou hlásit do soutěže Vesnice roku. Právě odstartoval její už sedmadvacátý ročník a přihlášky se podávají do 28. dubna. Smyslem je ocenit vesnice, které jsou činorodé a hezky pečují o své obyvatele i okolí. Na vítěze čeká zajímavá finanční odměna.

„Rozhodně však nejde jenom o peníze. Jde o to poděkovat lidem, kteří se podílí na zlepšování kvality života na venkově, vymýšlí různé společenské akce, podporují místní spolky, pořádají sousedská posezení nebo sází stromy. A chceme také představit inspirující příběhy, které budou motivací pro ostatní,“ zdůraznil Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Hejtmanství soutěž dlouhodobě podporuje. V letošním roce uvolnilo z rozpočtu 650 tisíc korun. První, druhé a třetí místo obdrží finanční dar v celkové výši 400 tisíc korun, 200 tisíc korun je určeno pro speciální ocenění a 50 tisíc na zlaté cihly – ty mohou vesnice získat za povedené obnovy staveb na venkově.

„Jedná se o jedinečnou příležitost utkat se s konkurencí a získat titul Vesnice roku, a tím prezentovat výsledky své dlouhodobé a mnohdy nevděčné a nelehké práce“, dodal Jan Šafařík, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro regionální rozvoj.

Podrobnější informace k soutěži včetně přihlášky, harmonogramu, podmínek a ocenění přináší stránky www.vesniceroku.cz. Další podrobnosti nabízí web www.olkraj.cz. Vítězem krajského kola Vesnice roku se vloni staly Slatinice.

 

Plakát_Vesnice roku 2023
Plakát_Vesnice roku 2023


Poslední změna 12. 04. 2023 14:35:49