„(Ne)Úspěšný žák“ vzdělával pedagogické pracovníky z kraje

31. 10. 2018

Podmínka úspěšnosti dítěte ve škole? Pocit jistoty, bezpečí a spokojenosti, shodli se účastníci už sedmého ročníku Krajské konference primární prevence, jejímž hlavním tématem byl tentokrát „(Ne)Úspěšný žák“. Odborníci o rizikovém chování školáků diskutovali na půdě Caritas - Vyšší odborné školy sociální v Olomouci.

Primární prevence výrazně přispívá k tvorbě prostředí, v rámci kterého nemusejí mladí lidé sahat k zástupným, mnohdy negativním prostředkům, ale mohou plně zažít pocit uspokojení, přiměřené pozornosti, přijetí a uznání,“ konstatoval při zahájení konference náměstek hejtmana pro oblast školství Ladislav Hynek.

Krajská konference primární prevence rizikového chování se stala v regionu pravidelnou a pedagogickými pracovníky vyhledávanou vzdělávací akcí. Olomoucký kraj na ni letos vyčlenil 200 tisíc korun.

Konference vytváří prostor pro získání aktuálních informací z oblasti primární prevence rizikového chování, sdílení zkušeností a v neposlední řadě si účastníci z řad pedagogických pracovníků středních i základních škol odnesou prakticky využitelné poznatky,“ řekl ředitel Pedagogicko – psychologické porady a Speciálního pedagogického centra Olomouckého kraje Lubomír Schneider.

Cílem konference bylo zvyšování kompetencí a odbornosti pedagogických pracovníků v oblasti primární prevence rizikového chování. „Díky tomu se udrží kvalita a efektivita preventivních aktivit, což bude mít příznivý dopad na žáky a studenty,“ uvedl krajský koordinátor primární prevence Ladislav Spurný.

„(Ne)Úspěšný žák“ vzdělával pedagogické pracovníky z kraje


Poslední změna 31. 10. 2018 11:26:52