Navýšení alokace dotačního programu

10. 03. 2020

Dne 15. 11. 2019 jsme informovali o navýšení částky na výměnu kotlů ze strany MŽP o 1,5 mld. Kč, což pro Olomoucký kraj znamená možnost požádat o částku 68 mil. Kč určenou na podporu výměn nevyhovujících kotlů na pevná paliva za nový zdroj tepla. Žádost o toto navýšení byla ze strany Olomouckého kraje podána koncem února 2020 na Statní fond životního prostředí.

Tyto finanční prostředky by měly umožnit podporu pro cca 590 žádostí, které byly předloženy do programu Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji III., splnily podmínky tohoto programu, ale z důvodu vyčerpání původní částky, kterou měl Olomoucký kraj k dispozici, byly tyto žádosti zařazeny do tzv. zásobníku projektů. Podpořeny by měly být žádosti, které jsou evidovány do pořadového čísla (cca) 2 200. Konkrétní žadatelé budou o dodatečném schválení žádosti k podpoře vyrozuměni, což by mohlo nastat v průběhu měsíců květen/červen 2020.

Dodatečné finanční prostředky neznamenají vyhlášení nového dotačního programu ani další možnost podat žádost o kotlíkovou dotaci. Pro další informace se případně obraťte na pracovníky oddělení administrace kotlíkových dotací (Kontakty) nebo využijte obecnou emailovou adresu kotlikovedotace@olkraj.cz.


Poslední změna 10. 03. 2020 13:58:47