Na venkov půjdou desítky miliónů korun, rozhodli krajští radní

28. 04. 2021

Třiatřicet miliónů korun letos pomůže obcím v Olomouckém kraji k lepšímu rozvoji infrastruktury. Čerpání peněz z dotačního titulu, který je součástí programu obnovy venkova, probrali na svém posledním jednání krajští radní.

„Peníze jsou určené například na opravu cest a chodníků, stavbu protipovodňových opatření nebo úpravu veřejného prostranství. Dotační prostředky lze použít třeba i na modernizaci veřejného osvětlení nebo rozhlasu,“ uvedl Jan Šafařík, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast regionálního rozvoje.

Hejtmanství vyhovělo téměř devadesáti žadatelům o finanční podporu. Každý z nich dostane nejméně padesát tisíc korun, naopak maximální výše dotace činí půl miliónu.

„O tento dotační titul je tradičně vysoký zájem. Svědčí to o tom, že starostové nestojí s rukama v kapsách a chtějí venkov rozvíjet. To je jednoznačně velmi dobrá zpráva,“ dodal Šafařík.

Popisovaný dotační titul není jediný, který je součástí programu obnovy venkova. Patří sem také podpora pořízení územně plánovací a projektové dokumentace. Další peníze poslouží k udržení malých venkovských prodejen. Celkem tak na venkov zamíří 40 miliónů korun.

Na venkov půjdou desítky miliónů korun, rozhodli krajští radní     Ilustrační foto


Poslední změna 28. 04. 2021 08:47:59