Na tyhle dárky balicí papír nestačil. Hasiči dostali nová auta

29. 01. 2019

Hned tři kusy moderní techniky převzali v pondělí 28. ledna zástupci Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje. Dvě nová auta se postarají například o efektivnější odklízení následků větrných smrští. Speciální kontejner zase vyhoví požadavkům na likvidaci nebezpečných látek. Hejtmanství do nákupu investovalo více než čtrnáct miliónů korun.

„V hasičském záchranném sboru Olomouckého kraje pracují špičkoví profesionálové a naším zájmem je, aby používali prvotřídní techniku. Proto se také hejtmanství snaží vyslyšet požadavky hasičů na nákup moderního vybavení. Ukazuje se, že je to správný postoj, protože se na požární jednotky můžeme stoprocentně spolehnout. A to je dobrá zpráva pro všechny obyvatele kraje," uvedl hejtman Ladislav Okleštěk.

Na financování nákladné koupě se podílel také samotný hasičský sbor a dále města Olomouc, Prostějov, Mohelnice a Zábřeh. Moderní techniku nasadí požárníci do služby okamžitě.

„Automobily budou sloužit hasičům v Šumperku a v Prostějově, technický kontejner umístíme na stanici v Olomouci,“ dodala mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Olomoucký kraj nepomáhá jen profesionálním jednotkám, ale velkou pozornost věnuje i sborům dobrovolných hasičů. Na letošek má pro ně formou dotačních programů připraveno několik miliónů korun. Peníze mohou dobrovolníci použít například na pořádání požárních soutěží nebo na práci s mládeží.

Více fotografií najdete ZDE.

Na tyhle dárky balicí papír nestačil. Hasiči dostali nová auta


Poslední změna 29. 01. 2019 12:51:20